Бакир у Рашкој по Ердогановом налогу!

Политика0

Нови Пазар – Као некада Алија, 26 година касније његов син Бакир Изетбеговић ће говорити на митингу у Новом Пазару. Он би данас требало да допутује поводом прославе 26-годишњице од оснивања Странке демократске акције (СДА).
СДА Санџака је, као део политичке организације за бившу СФРЈ са централом у Сарајеву, званично основана 29. јула 1990. на Градском стадиону у Новом Пазару, када су, између осталих, говорили и Алија Изетбеговић, оснивач СДА и Сулејман Угљанин, који је тада изабран за председника СДА Санџака.
Интересантно, дан пре посете Бакир Изетбеговић је телефоном разговарао с председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, који се том приликом захвалио Изетбеговићу на подршци у тешким тренуцима током покушаја војног пуча, а пре неколико дана и Град Нови Пазар се јавно оградио од свих организација које су повезане са Гуленом, који је оптужен да је организовао поменути пуч.
Према речима Џевада Галијашевића, стручњака за тероризам, ова посета је пре свега „уперена против америчких интереса”.
„Ова посета је уперена против америчких интереса, са циљем да се дестибилизира Балкан и сукобе Бошњаци и Срби. Ово је, у ствари, порука Вашингтону да Ердоган није усамљен и да има своје полтроне на овим просторима. Не сумњам да ће Америка коначно схватити да је Бакир ратнохушачки политичар, али ако верује да може победити у борби против интереса САД на Балкану, онда се дубоко вара и води себе и свој народ у пропаст. Ово је рукавица у лице САД и из Новог Пазара Угљанин и Изетбеговић ће пружити подршку трећој држави“, каже Галијашевић за „Ало!”.

ИЗВОР: Ало/vaseljenska.com
ФОТО: Associated Press

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.