ANTIFA I ANARHISTI INICIRALI UPAD U KONGRES SAD: Barikade i hiljade vojnika na ulicama nisu slučajnost (VIDEO)

Политика0

SAD će morati da troše mnogo energije na unutrašnje sukobe i imaće manje vremena i kapaciteta za spoljnu politiku i pritiske na Srbiju i Republiku Srpsku, smatra Obrad Kesić, politički analitičar i šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu.

ANTIFA I ANARHISTI INICIRALI UPAD U KONGRES SAD: Barikade i hiljade vojnika na ulicama nisu slučajnost (VIDEO) 1

Kesić kaže da SAD pripremaju sa Bajdenovu inaguraciju tako što je više od 20 000 pripadnike nacionalne garde raspoređeno na ulicama, a da je grad ispresecan barikadama.

– Advertisement –

On objašnjava da su protivnici Trampa, antifa i anarhisti, definitivno bili uključeni u upad u zgradu Kongresa, a da je reč o ljudima i oprganizacijama koje su američke službe i ranije koristili za ubacivanje na razne proteste kako bi izazivali incidente.

Kesić kaže da Tramp više nema manevarskih mogućnosti da opstane na vlasti i da se sad njegova borba prenosi na unutrašnje sukobe u Republikanskoj partiji, a u istom trenutku očekuje se borba i unutar demokrata za pozicije.

On u emisiji Helm Kasta komentariše cenzuru u medijima i na internetu u SAD i okretanje sve većeg broja građana ruskim i kineskim medijima i mrežama, postupak impičmenta Donalda Trampa, unutrašnju borbu u Republikanskoj stranci i druga aktuelna dešavanja.