„Ако прећутимо када НАТО покуша да дође по Додика, ми ћемо бити следећи“

Политика0

Ово више нису обични притисци. Англоамеричка политика је само наставак политике нацистичке Немачке – подршка неонацистима терористима и сепаратистима на простору бивше СФРЈ као и у Украјини“, саопштио је политички аналитичар Александар Павић за ИН4С

 

Након писања портала ИН4С, 24. марта, да иза јачања и премјештања борбених ефектива НАТО у БиХ, стоје припремне радње за противправно лишавање слободе Милорада Додика, српског члана председништва БиХ, узбуркана регионална јавност, тек након три недјеље од пласирања ове информације, добија потврду да се нешто спрема у том правцу након званичног саопштења МУП-а Републике Српске када су, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ и његове породице од одређене групације, подигли обезбјеђење на највиши ниво.

Непосредно потом, Додик је рекао да је са четири стране добио идентичне информације – да специјалне јединице Велике Британије планирају да га тамо гдје живи, ради или у покрету покупе и одведу на неко непознато мјесто.

Жељка Цвијановић и Милорад Додик; фото: castotadzbine.rs

Овоме је претходила одлука Велике Британије која је, 11. априла, саопштила да је санкционисала члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика и предсједницу РС-а Жељку Цвијановић због, како је описано, покушаја поткопавања легитимитета и функционалности Босне и Херцеговине, чиме се приступило опробаном методу дискредитације личности прије коначног обрачуна са њим.

“Ово двоје политичара намјерно поткопавају тешко стечени мир у Босни и Херцеговини. Охрабрени од руског предсједника Владимира Путина, њихово непромишљено понашање пријети стабилности и сигурности широм Западног Балкана”, рекла је британска министарка вањских послова Лиз Трус у саопштењу.

Међутим, шта се заправо крије иза цијелокупне ујдурме око Републике Српске, причали смо са аналитичарима Александром Павићем и Јованом Јањићем.

Павић: Англоамеричка политика је само наставак политике нацистичке Немачке

Према Павићу, српска јавност у Србији, Републици Српској и Црној Гори треба да разуме да је глобални сукоб у току и да се на нас од стране западних агресора поново гледа као на не само реметилачки већ и непријатељски фактор.

Александар Павић Фото: Медија Центар Београд

„Сваки истински српски лидер ће зато бити мета, у пуном смислу те речи. Дакле, биће легитимно, са становишта непријатеља, и малтретирати њега и његову породицу, и хапсити га и, ако треба, ликвидирати. Милорад Додик, као неко ко се доследно одупире западним нападима на Републику Српску, постао је једна таква мета. Британци више ни не крију да су нам непријатељи. Зато њихово учествовање у припремама за уклањање Додика не смеју бити никакво изненађење, као ни њихово наоружавање шиптарских терориста преобучених у „војску“. Ово више нису обични притисци. Англоамеричка политика је само наставак политике нацистичке Немачке – подршка неонацистима терористима и сепаратистима на простору бивше СФРЈ као и у Украјини“, саопштио је Павић за ИН4С.

Крајњи циљ је, поново, Русија, а српски отпор, поново, успорава и квари те планове, додаје он.

„Потребно је мобилисати се, обезбедити што већи степен националног јединства међу свим Србима и схватити да нам је, као и Русима, успешна одбрана и победа над агресором једини гарант опстанка. Ако ћутимо кад покушају да дођу по Додика, ми ћемо бити следећи“, закључио је у изјави за наш портал политички аналитичар Александар Павић.

Јањић: Запад покушава да изазове расцеп у српском националном бићу

Проф. др Јован Јањић, истакао је за ИН4С да Запад, а пре свих Велика Британија и САД, користе ситуацију око Украјине да у тој буци и магли прогурају своје интересе и у другим деловима света и поред остлаог и код нас на Балакну.

Јован Јањић

„Покушавају да заврше оно што сматрају да нису завршили онако како би хтели. То што данас раде против интереса Срба не значи да раде за интерес Муслимана, Албанаца или неког трећег; они ће радити и против њих када смисле неки нови потез на својој геостратешкој табли. Садашњи притисци на Србију имају двојаки циљ: 1) да се изврши притисак на Србију да прихвати све захтеве који долазе са Запада у осуди Русије; 2) Да и поред евентуалне кооперативности они наставе са остварењем онога што су овде замислили. Покушава се да се изазове расцеп у српском националном бићу. Из тог разлога испуштају се у етар и претње, чак и убиством, данас једног од водећих Срба Милорада Додика, чиме се он означава као тобоже главни реметилачаки фактор у овом поднебљу, а у ствари, наше искуство треба да нас подучи и упозори када се Запад на некога овде тако устреми, да је тај сметња Западу у остварењу њихових интереса. Као што видимо Запад настоји да „сабира“ све оне које би да ударе на српско национално биће“, истиче Јањић.

Оно што се јавно не говори, додаје он, а што је већ више од три деценије присутно јесте настојања Запада да се удари на православну црвку на светском нивоу, а поготово тамо гдје су најчвршћи бедеми, пред њиховим насртајима, а то је удар на Руску православну цркву и Српску православну цркву. Свакако, и на све друге цркве које остају доследне свом учењу.

„Када се удари на Цркву, удара се на народ, односно на оне традиционалне вредности које се под окриљем цркве негују, а то свакако нису лаж, неправда и мржња које нам са Запада долазе“, закључио је проф. др Јањић  у разговору за наш портал.

 

In 4s