А победник Брегзита је – Владимир Путин

Политика0

Лондон – Велика Британија одлучила је да напусти Европску унију, а овакви резултати референдума највише погодују једном човеку, од кога стрепе Европа и Америка. Погађате, реч је о Владимиру Путину.
Наиме, бивши амерички амбасадор у Русији Мајкл Мекфол мишљења је да су резултати референдума за излазак Велике Британије из ЕУ „велика победа“ спољне политике председника Русије.
„Данас је остварена велика победа за Путинове спољнополитичке циљеве. Одајте му признање“, написао је на свом Твитер налогу бивши амбасадор САД у Москви.
Мекфлор сматра да новонастала ситуација у Европи највише служи Путиновим политичким циљевима. Како је истакао, руски председник није испровоцирао резултате референдума, али је због њих на добитку.
Резултати Брегзита уздрмали су глобално вођство Америке, као једног од најближих партнера Велике Британије.
„Ми смо данас постали слабији, јер је наш савезник ослабио „, закључио је он.
А да ће највише користи од Брегзита имати рсуки председник, сматра и британски министар спољних послова, Филип Хамонд. Наиме, он је рекао да ће Владимир Путин овог јутра „осетити мањи притисак“, после вести да је Британија гласала за излазак из ЕУ.
Хамонд је рекао да смтра да ће Путин добити мало више наде за укидање санкција Европске уније против Русије, пренео је ББЦ.

ИЗВОР: Вести/vaseljenska.com

Фото: Ројтерс

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.