4 ЈАВНА ПИТАЊА најумнијој српској глави – председнику САНУ Владимиру Костићу

Друштво0

4 ЈАВНА ПИТАЊА најумнијој српској глави – председнику САНУ Владимиру Костићу

Поводом изјаве да треба “са елементима достојанства” напустити (предати) Косово

1. Зашто сте баш сад изнели свој став да “са елементима достојанства” треба напустити Косово, управо сад кад Запад тражи експлицитно признање Косова као државе и када наша власт пружа све мањи отпор таквим захтевима?

2. Да ли је ваш став произашао из аутентичног и аутохтоног вашег промишљања као човека, Србина и академика или је ваш став произашао из политичких промишљања Запада и прозападних власти у Србији?

3. Објасните, како се може достојанствено предати Косово као духовно и морално исходиште српског народа – или сматрате да Косово то можда није већ је духовно исходиште српског народа ЕУ и Запад а Косово је духовно исходиште Албанског народа?

4. Објасните, како то да немамо никакву другу алтернативу него да ћемо “ПОВРАЋАЈУЋИ У ТАЈ РАЈ (ЕУ) МОРАТИ УЋИ” и како ће улазак у ЕУ и предаја Косова помоћи у очувању духовног интегритета Срба и територијалног итегритета Србије – очување Републике Српске, Рашке области, Војводине, Јужне Србије…

 

Не личе ли вам ДОКТОРЕ ваши ставови на ову слику: пацијента смо спасили – одстранили смо му срце и мозак али све ћемо учинити да му сачувамо друге органе. Нећемо их предати (продати ) Западу!

Ако не ја, као обични човек из народа српског, надам се да је српски народ достојан вашег ЈАВНОГ ОДГОВОРА!

Фото: Fakti.org

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.