Zloupotreba djece u Pljevljima: NATO piloti na fotografiji s osnovcima

Helikopter NATO-a srdačno je dočekan kod osnovne škole u Matarugama kraj Pljevalja od strane školskog osoblja, a osnovci su se pritom fotografisali sa pilotima strane alijanse, kada je vojna letelica, navodno zbog kvara, prinudno sletjela u ovo mjesto.

Kako saznajemo, prema priči jednog od svjedoka događaja, helikopter je došao iz BiH u četvrtak ujutro, 2. marta. Prilikom prelaska preko Crne Gore, tačnije Pljevalja, došlo je navodno, do kvara na motoru, pa je helikopter sletio u mjesto Mataruge, nadomak lokalne osnovne škole. Nakon otklanjanja kvara, NATO vojnici nastavili su put ka Kosmetu.

Fotografije pljevaljske djece sa „milosrdnim anđelima“ iz NATO-a kruže na društvenoj mreži Fejsbuk, bez naznake da li je za fotografisanje maloljetnih lica dobijena dozvola od roditelja.

Djeca na fotografiji su „uredno postrojena“, što upućuje na to da su za fotografisanje dobili instrukcije od starijih.

Takođe, na fotografiji sa njima i nastavnice poziraju zajedno sa djecom, a nastavnica engleskog jezika je, prema riječima svjedoka, imala jedinstvenu priliku da osvježi lingvističko znanje.

Pronatovski DPS poznat po zloupotrebi djece u političke svrhe

Podsjećamo da je Demokratska partija socijalista, kao najjači zagovornik NATO-a u Crnoj Gori, u promotivnim spotovima „NATO – sigurna budućnost“ uveliko koristila „adut“ dječje „sigurne budućnosti“, zloupotrebljavajući djecu u cilju političke promocije.

Pri agresivnoj NATO kampanji „Pristajem na to“, koja je uključila mlade u Crnoj Gori, u javnosti bio posebno kritikovan sami slogan kao degutantan.

IZVOR: IN4S