Za noramlizaciju odnosa sa albanskim separatistima na KiM, potrebna je samo žrtva Amerike

Pre nekoliko dana, tačnije 04. septembra, američki senatori, demokrata Kris Marti i republikanac Ron Džonson izjavili su u Prištini da je „potrebna žrtva obe strane kako bi se normalizovale odnosi između Kosova i Srbije“. Biće da ovo nije ni malo tačno i da se radi upravo o suprotnom!
 #Kosovo #Metohija #Separatisti #Zločin #Ustav #SRBIJA #Izdaja  #Šiptari #Mediji #Propaganda #Vesti  #Žrtve #Bojkot #Izbori #kmnovine
Amerika je stalno u prilici da spere svoju krvavu prošlost ali to redovno odbija da učini!
Pre svega mora se imati na um činjenica da su se američki senatori u Prištini sastali sa vođama kosovskih separatista, među kojima je ponajviše ratnih zločinaca. Naravno da američki senatori ne samo da to znaju, već predstavljaju Vladu koja je ilegalni šiptarski terorizam organizovala, finansirala i na kraju podržala krvavom NATO agresijom iza koje je osim smrti preko 2000 srpskih civila, ostala trajno zagađena životna sredina čime je izazvano na hiljade slučajeva kancerogenih oboljenja čija epidemija danas vlada u Srbiji.
Ipak, licemerje zlikovačkih izaslanika nema nikakvo ograničenje, ni političko, ni etičko, ni humano, ni razumno jer su u Srbiji posle puča 5. oktobra, koji su takođe oni finansirali, uspeli da u svim institucijama nametnu sopstvene ljude i one koji će raditi isključivo u njihovu korist! Zbog toga se i  ne ustručavaju da „naglase važnost nastavka dijaloga i koristi postizanja sporazuma između Kosova i Srbije“.

Demokrata Kris Marti je rekao je da se „dve zemlje moraju žrtvovati kako bi postigle sporazum koji bi rezultirao normalizacijom odnosa među njima“, prenose mediji, nažalost, takođe pod njihovom kontrolom i na njihovom (američkom) platnom spisku.

„Očekujemo da će dijalog biti smislen i plodonosan, što znači da obe strane moraju razumeti da je žrtva potrebna kako bi se normalizovali odnosi između ove dve države i kako bi obe zemlje mogle da se okrenu rastu svoje ekonomije“, rekao je Marfi.

Šiptari znaju kome duguju zahvalnost! Jednostrana rešenja, naročito zločini kakav su počinili SAD/NATO nad Srbijom, nikada ne mogu da donesu trajni mir – čak i kada bi to bilo u nečijem interesu, a nije!

Pre svega, Kosovo i Metohija nisu nikakva država već okupirana srpska pokrajina, odnosno, ilegalna NATO tvorevina bezbedna jedino za zločine nad Srbima i promet narkotika. Dakle, promocijom siledžijskih zahteva Marfi je potvrdio agresivnu politiku svoje zemlje prema Srbiji i ojačao neprijateljstvo koje decenijama gaje bez ikakvog stvarnog povoda osim svojih imperijalističkih ciljeva koji svakako nisu ni legalni ni legitimni.

Prema njemu, sporazum će imati pozitivne ekonomske i političke koristi za „obe zemlje“Obećanja ovakvog tipa su standardna ali i lažna. Ona se uvek i uvek odnose isključivo na one ljude koji sprovode američki plan i jedino ti ljudi osete „blagodat ekonomskog preporoda“ jer budu plaćeni za ilegalan i prljav posao koji obavljaju po planu američke vlade.

Republikanac Ron Džonson govoreći o separatističkim kvazi-izborima 6. oktobra, rekao je da očekuju da će se „dobra praksa slobodnih izbora“nastaviti i prve nedelje u oktobru.

Kad Amerika uspostavi „slobodu i demokratiju“

„Stanovnici Kosova će 6.oktobra glasati na veoma važnim izborima. To je ono što pokreće građane da izađu i iskažu volju. Kosovo ima tradiciju slobodnih i poštenih izbora i očekujemo da se to nastavi. Ohrabrujemo celo društvo da glasa“, rekao je Džonson.

Neverovatna i bezočna laž američkog senatora! Naravno, neverovatno samo ako je neko uopšte od njih i očekivao iskrenost i demokratiju u smislu u kome je deklarativno zastupaju.  Oni, Amerika u ovom slučaju, koji su bombama, agresijom i serijom ratnih i posleratnih zločina (a umešani su u svaki veći zločin protiv Srba od terorističkog napada na autobus Niš-ekspresa u Livadicama kod Podujeva, do pogroma 17. marta, zatim samoproglašenja lažne „nezavisnosti“ na Kosovu i Metohiji i tako dalje, i tako dalje…) kreirali stanje u kome su kosovski Albanci stvorili jezgro islamskih terorista u pokrajini, i ne mogu da čine ništa drugo osim zločina sve dok ne promene aktuelnu politiku prema Srbiji! Demokratija je samo paravan za ogroman broj međunarodnih zločina na Kosovu i Metohiji i krvavi bilans broja žrtava koji je upravo takvom „demokratijom“ sve veći! Što se tiče „tradicije slobodnih i poštenih izbora“ ona ne samo da ne postoji već su zajedničkom, koordiniranom akcijom, predstavnici SAD, EU, OEBS-a ali čak i izdajničkih predstavnika vlasti u Vladi Srbije, u potpunosti opstruirali izborni proces na severu Kosova i Metohije koji su Srbi uspešno bojkotovali 2013. godine. O tome možete videti i više nego dovoljno u dokumentarnom filmu „Bojkot naroda“:

POGLEDAJTE VIDEO: 

Da li je potreban bilo kakav komentar koji bi dalje dokazao zlikovačke i sasvim jasne neprijateljske namere ovih američkih predstavnika? Svakako da ne. Ipak, mi ćemo još malo razjasniti čitavu situaciju i ponuditi ideje koje će doneti trajni mir.

Pre svega, običaj je da ona strana koja je napravila najviše problema, bude ta koja će nadoknaditi štetu koju je izazvala. Jesu li to Srbi? Naravno da nisu. Srbi su jedino branili svoju zemlju i svoj narod, onako kako bi to svako činio da je napadnut bilo iznutra ili spolja. A Srbi su, podsećamo, napadnuti i iznutra od šiptarskih separatista, ali kasnije i spolja od NATO pakta, znamo već – potpuno ilegalno, i to je stvorilo čitav problem.

Dakle, to znači ne samo da ne treba, već Srbi ne smeju da popuštaju! Na taj način bi pomogli i promovisali pre svega terorizam i njegova sredstva, odnosno zločine, kao legitimne političke poteze! Naime, šiptarske oružane terorističke jedinice izazvale su više oružanih sukoba, napade na jedinice i patrole regularne policije, kidnapovanje i otmice civila radi zastrašivanja i trgovine na crno njihovim organima ili vršenja užasnih zločina nad njima poput onih u krečanama sela Klečka. Počinioci tih zločina su upravo „predstavnici albanske vlasti“ na Kosovu i Metohiji. Popuštanjem njima direktno bi se promovisala upravo njihova sredstva i metode za postizanje nacionalnih, odnosno nacionalističkih i separatističkih ciljeva bilo gde u svetu!

Mapa separatističkih pokreta u svetu. Samo u Srbiji ih je tri, Albanci sa KiM, Muslimani Raške oblasti i mahom pro-zapadno orijentisani/plaćeni Srbi iz Vojvodine a sumnja se na još neka područja.

Dalje, takvim „popuštanjem“ bi se dao pristanak jedne države, odnosno Srbije, da na njenoj teritoriji može da važi ono što Međunarodno pravo strogo zabranjuje kada govori o pravu na  „samoopredeljenje“. To pravo se odnosi na narod na određenoj teritoriji koji nema svoju državu a ugnjetavan je, zabranjeni su mu jezik i pismo, kultura, običaji, vera… Ništa od toga deo albanskog naroda na Kosovu i Metohiji ne ispunjava jer znamo da njihova prava ne samo da nisu bila ugrožena već su ih na KiM upražnjavali mnogo više i imali mnogo više slobode u svojoj matičnoj državi. Takođe, činjenica da Albanci imaju matičnu državu, osporava bilo kakvo pravo na samoopredeljenje prema svim međunarodnim pravnim normama! Bilo kakvim popuštanjem srpska strana bi prekršila Međunarodno pravo i to bi, pored ostalih presedana i jedinstvenih nasilnih „rešenja“, bio jedini put da jedna država to čini na sopstvenu štetu!

Imperijalistički, što znači doslovce i zločinački interesi Američke vlade, vidljivi su u svakom gestu ove dvojice senatora. Ne samo u Srbiji već i u najotvorenijoj fašistički nastrojenoj državi – Ukrajini, gde su uz pomoć Amerike tamošnji ekstremisti napali i izvršili užasne zločine nad svojim stanovništvom samo zato što je ruskog porekla.Kasnije su, poput Šiptara na Kosovu i Metohiji i prema instrukcijama istog mentora – Amerike, za te napade optužili civilno stanovništvo i naterali ga da se brani kako ne bi bilo istrebljeno.Rat se do danas nastavlja a najvažnija uloga tog krvavog sukoba jeste da omogući Amerikancima što bliži vojni pristup Rusiji. Cilj je vojni napad, agresija i konačna okupacija i nestanak Rusije, kako to sa velikim uspehom već čine u Srbiji. A ova dvojica američkih seratora,Džonson i Marfi, će ove nedelje takođe posetiti i ostatak Srbije kao i Ukrajinu.

 

Sve ovo nedvosmisleno nam govori da ukoliko se zaista želi postići trajni mir, neophodno je da Amerika podnese žrtvu i to plemenitu – da žrtvuje sopstvene laži!

Treba početi od američkog predsednika s kraja 90-tih, Bila Klintona, i „žrtvovati“ odnosno privesti pravdi njega i njegovih najbližih saradnika – Medlin Olbrajt i NATO generala Veslija Klarka, zatim Tonija Blera, Džejmi Šeja, i svih drugih visokih NATO službenika ali i oficira i vojnika koji su izvršavali zločine nad Srbima. Bilo koji napad na Srbiju tokom NATO agresije predstavlja ratni zločin jer je sama agresija bila ilegalna! Nakon predaje svih odgovornih i svih ratnih zločinaca, mora se pristupiti nadoknadi materijalne štete, čišćenju radioaktivnih i otrovnih sadržaja i kasetnih bombi zaostalih nakon agresije, kao i potpuno besplatno lečenje osoba obolelih od karcinoma za koje se dokaže da su njihovu bolest izazvali projektili sa osiromašenim uranijomom i drugi radiokativni sadržaj.

Albanski natpis u znak zahvalnosti zločincima za počinjenu agresiju

Kada „žrtvuje“, odnosno prinese pravdi svoje zločince, Amerika mora da omogući pristup svim informacijama koje Vašington poseduje i u kombinaciji sa srpskim i drugim izvorima koji mogu da potvrde ratne zločine, kazniti evropske, zatim albanske separatiste ali i Albance iz njihove matične države koji su učestvovali u ratu protiv Srbije tokom NATO agresije pa na kraju i sve one političare i pripadnike medija i Nevladinih organizacija koji su pružali bilo kakvu podršku albanskom separatizmu, njihovim/SAD/NATO/EU zločinima kao i direktnom kršenju Međunarodnog i domaćeg prava. Zatim da Kosovo i Metohiju napuste NATO okupatorske snage i da se, prema važećem Ustavu Republike Srbije, vrate srpske vojne i policijske snage u broju koji će osigurati mir na ovom prostoru. A znamo da su Kosovo i Metohija za sve, pa i za Srbe, bili jedino bezbedni onda kada su taj mir čuvali pripadnici srpskih vojnih i policijskih snaga.

Samo i jedino takvom politikom i takvim postupcima SAD, se može doći do trajnog mira i ekonomskog oporavka Srbije a time i Kosova i Metohije. Sve ostalo su laži, licemerje i stvaranje uslova za jedan novi oružani sukob u kome će se Srbi boriti da se vrate i da oslobode svoju okupiranu teritoriju pa kad god došao trenutak za to.

Sve ovo nije realno u ovom trenutku jer do mira na ovom prostoru Americi nije stalo uopšte. Ali to ne znači da ne možemo ništa, naprotiv, možemo i to mnogo:

BOJKOT ŠIPTARSKIH KVAZI-IZBORA JE JEDINI PUT I IZALAZ ZA SRPSKI NAROD I SRPSKO KOSOVO I METOHIJU! 

Izvor:KMNovine