VUČIĆ ODMERENO: Amerika je prijatelj koji nam pomaže da se oslobodimo mitova!

U ekskluzivnom razgovoru za „Insajder“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije tačno da nema američku podršku i da sve što Sjedinjene Države rade jeste „za naše dobro“. Odgovarajući na pitanje šta ima protiv „američke TV N1 i uopšte Amerike“, Vučić je rekao da su „Sjedinjene Američke Države naš prijatelj koji nam pomaže da se oslobodimo tereta prošlosti, mitova i laži da mi Srbi imamo nešto na Kosovu“.

Aleksandar Vučić u emisiji „Insajder“ (Foto: Jutjub)

Predsednik Srbije je posebno govorio o poseti američkog činovnika Brajana Hojta Jia, naglasivši da nisu tačne spekulacije da je on pretio, te da je govorio u svoje lično ime. „Mene je pozvao zamenik pomoćnika zamenika američkog državnog sekretara, ne mogu da navodim njegovo ime zbog nacionalne bezbednosti, i jasno istakao da je Hojt Ji govorio kao pojedinac a ne kao diplomata. Taj visoko pozicionirani činovnik Stejt departmenta, koga ne smem da imenujem i ne bi bilo fer, rekao mi je da ja lično ne moram da potpišem nezavisnost Kosova, a i da mogu da ostanem na vlasti koliko želim“, otvorio je dušu predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić je istakao da je Amerika na svakom kutku planete svojim intervencijama „donela mir i spokoj“, i naglasio: „I mi moramo da gradimo mir, da spoznamo da je Srba na Kosovu i Metohiji šest do osam – a ne 80 – odsto, da u Srbici gotovo da nema Srba, a sigurno nam za takvo stanje stvari nije kriva Amerika nego mi sami“.

(S*anje stvari)