Vrijeme je crveni karton za Jenkije na Balkanu

Jenkiji su napokon demokratizovali Balkan – potpunom demontažom smisla njegovog postojanja. Napravili su ga po mjeri projektovane banditske demokratije – koja nema ništa zajedničko sa demokratijom na Zapadu.

Na tom talasu su političari tzv. nezavisnih država, nastalih raspadom Jugoslavije, ukapirali da demokratija nije vlast naroda, već vlast američke ambasade u njihovoj zemlji. Naravno, američke ambasade imaju apsolutnu vlast u svakoj državici Balkana jer su njihovi: mediji, oligarhija, tajna policija, vojska, moguće i najjače kriminalne grupe, a što je najvažnije- finansije kroz vlast zapadnih banaka.

Domaći političari su izgubili sve mehanizme da ikada vladaju državom u kojoj se bave politikom, tako da mogu da budu samo poslušne sluge američkih ambasadora. Mogućnost da elegantno preveslaju američku ambasadu pokazujući lojalnost, a potom joj okrenuti leđa – uopšte ne postoji.

Dovoljno je samo zatvoriti mogućnost refinansiranja Zapadom projektovanih spoljnjih dugova, u kojima se balkanske državice guše, pa da narod podstaknut plaćeničkim medijima ustane i traži od samovoljnog političara da odleti u prošlost.

Modifikovanu sitnu boraniju za premijera i predsjednika?

Posmatrajući jezivu situaciju u kojoj se nalaze narodi Balkana, osuđeni na siromaštvo i emigraciju, nameće se pitanje – da li bi ti nesretni građani trebali na slobodnim izborima da glasaju između više kandidata za ambasadora SAD u njihovoj zemlji?

A kandidati za američkog ambasadora u trci za vrhovnu vlast, u zemlji kojom otiru pantalone i cipele, da u izbornoj trci narodu pojasne šta će uraditi ukoliko dobiju mjesto vrhovnog patrona.

Šta će uraditi sa ogromnim spoljnjim dugovima, opljačkanim i uništenim preduzećima. Koga će postaviti na mjesta ugledne sitne boranije u vidu predsjednika Vlade i predsjednika države potčinjene zemlje? Da objasne – koje će jadne domaće političare sa švedskog stola partija inaugurisati na mjesta ministara i visokih državnih činovnika.

Ujedno da kovertiraju izjavu o ostavci ukoliko se njihova obećanja građanima ne ispune, ili njihove sluge u vlasti ne budu radile svoj posao kako treba.

Prajmeri u ambasadi

Ovakvim izmjenama bi se politički sistem u državicama Balakana doveo na viši nivo odgovornosti i smisla. Ne bi ličio na hohšptapleraj koji se odvija pred očima sluđenih građana koji misle da ih je kaznio Bog, a ne skriveni Jenki.

Današnji političari raznih partijica, komercijalnih firmi, uopšte ne bi učestvovali u parlamentarnim izborima. Ni sada nisu potrebni, a tada bi to bilo samo logično sistemsko rješenje. Ne bi bilo ni nepotrebnih predsjedničkih izbora.

djukanovic

Svaki građanin, koji želi da postane činovnik države i političar od kalibra, ne bi morao da se učlanjuje u partije, već bi se učlanjivao u američku ambasadu. Oni bi tamo birali svoje pulene, napravili par timova od njih, postavili pretendente na mjesto ambasadora kolonije, a narod glasao između raznih ambasadora i njihovih timova. U tom slučaju bi narod, eventualno nezadovoljan stanjem u državi, mogao od Vašingtona tražiti hitnu smjenu svog američkog ambasadora, koji mu nameće nesposobne i smjehotresne domaće državnike praveći komediju od vlasti i ekonomije!

Tada bi Vašington bi odgovoran za države kojima vlada, a ne postavljeni domaći političari koji stepenom ulizništva Jenikijima pokazuju svoju ljubav prema državi i narodu, iz kojeg greškom potiču.

Gdje je tu odgovornost SAD?

Sada je u državama Balkana totalno bezvlašće. U njima se ne zna kojeg će činovnika američki ambasador smijeniti, a kojeg novog postaviti. Ne, na Balkanu nije instalirana Islamska država, koja je prisutna u regionu Sredozemlja. Na Balkanu su instalirane Ludačke države haosa i beznađa, pod upravom SAD.

Zbilja, da li za svoje političke kalkulacije na Balkanu SAD misle da nose odgovornost: moralnu, materijalnu, krivičnu? Da li za uništenje Balkana trebaju da plate odštetu svim balkanskim državicama u vrijednosti nekoliko stotina milijardi dolara? Ne samo materijalnu odštetu- zbog uništenja ekonomije, već i moralnu- zbog beznađe u ljudskim dušama? Ili im je to svejedno?!

Ukratko, potrebne su promjene, i to one suštinske i sistemske, a ne podmuklo satiranje malenih državica od strane Imperije koja nema niti stila, niti savjesti! Crveni karton za Jenkije!

IZVOR: in4s.net