VRATI SE KUĆI MIROM IL’ MAČEM, KRAJINO MOJA ZA TOBOM PLAČEM

Još ova zemlja ima decu koja se za nju, znaju boriti. Još ova zemlja ima decu, koja pamte i ne zaboravljaju pogrom i proterivanje Srba sa svojih ognjišta. Decu, koja zločin nad sopstvenim narodom ne opraštaju, onima koji taj zločin kao pobedu proslavljaju. Nikada oprostiti! Nikada zaboraviti!

Mladi ljudi iz Alternative su večeras ispred ambasade Hrvatske poslali poruku da je «Izgubljeno samo ono čega se odreknemo i da se oteto vraća»!

«Skupom ispred hrvatske ambasade simbolično smo obeležili 22 godine od pogroma Srba i etničkog čišćenja Hrvatske u zločinačkoj akciji Oluja. Simbolično smo zapalili 22 sveće u 22:30 i ovim gestom pokazali da nismo zaboravili šta je naš narod tada proživeo, a nismo ni oprostili jer niko oproštaj nije ni zatražio. Šta više, Hrvatska ovaj zločin proslavlja na najvišem nivou kao najveći državni praznik.

Za nas proterivanje nejači i ubijanje staraca, žena i dece nije herojsko delo već najgori zločin.

Apelujemo na međunarodnu zajednicu i naše političare da se bore za prava Srba iz Hrvatske jer su oni u potpunosti obespravljeni, zabranjena im je čak i ćirilica. Za kraj — izgubljeno je samo ono čega se odreknemo, a oteto se vraća!

Alternativa

PAMTI MOJ NARODE!!

Priredila Lola Đorđević

Izvor: News Front