Viteški festival u Manasiji kod Despotovca

Viteški festival će se održati se od 25. do 27. avgusta u veličanstvenom manastiru Manasija u znak sećanja na skoro 600 godina od kada je Despot Stefan Lazarević sagradio jedno od najlepših srednjevekovnih zdanja sa crkvom Svete Trojice, 139 mašikula i 11 kula.

Domaćini manifestacije su Beli Orlovi, vitezovi iz Srbije, koji će ugostiti saborce iz više od sedamnaest zemalja (Francuska, Rusija, Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Mađarska, Republika Srpska, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Češka, Slovačka, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Belgija, Jermenija i Iran…).


Kako saopštavaju organizatori, novost je da će se ove godine pridružiti i gosti iz Turske, kao i skandinavski vikinzi iz Švedske i Danske. Velika atrakcija su i učesnici sa Ljubičevskih konjičkih igara.

Za najmlađe, koji tek polaze u bitke života, organizovano su različite dečije radionice sa vitezovima.


foto: facebook.com/justoutfestival

Na „Just Out“ festivalu, prvi put u Srbiji će se čuti neverovatan spoj moderne i srednjovekovne muzike. Veliko iznenađenje spremaju francuski izvođači srednjovekovne muzike.


foto: facebook.com/justoutfestival

Neverovatni mirisi raznovrsne divljači su iznenađenja majstora kulinarstva koji će spremati razne srednjovekovne specijalitete. Kada vitezovi završe sa borbama i dođe vreme za odmor i opuštanje, pored sokova koji su tu za savesne vozače, moći će da se posluže najfinijim srpski vinom.

foto: facebook.com/justoutfestival

Izvor: Vostok