Ovo su tajne organizacije koje „drmaju“ svetom

Vašington – Planiranje novog svetskog poretka pripisuje se zatvorenim organizacijama u kojima učestvuju uticajni predstavnici svetske elite. Predstavljamo 4 vodeće tajne organizacije.

Bilderberška grupa
Tokom godišnje sednice Bilderberške grupe, na kojoj učestvuju najmoćniji ljudi sveta, ne vodi se protokol i ne dozvoljava se prisustvo novinarima. Na konferenciju se može doći samo uz lični poziv, dok je zabranjeno objavljivati sadržaj diskusije.
Poslednja zatvorena sednica kluba održana je hotelu „Tašenbergpale“ u Drezdenu od 9. do 12. juna. Njoj su prisustvovali šefica MMF-a Kristin Lagard, bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer, bivši direktor CIA Dejvid Petreus, bivši komandant oružanih snaga NATO-a u Evropi Filip Bridlav i bivši rukovodilac britanske obaveštajne službe Mi-6 Džon Sojers.

Boemski klub
Svakog jula, počevši od 1899. godine, u elitnom odmaralištu „Boemska šuma“ u Kaliforniji okupljaju se isključivo muškarci – članovi zatvorenog Boemskog kluba. Među njima su bivši predsednici, vodeći biznismeni, umetnici, medijski izdavači.
Deviza kluba je duhovita, ali i ironična – „Pauci koji pletu mrežu ovde ne dolaze“.
Simbol Boemske šume je sova, a devetometarska skulptura ove ptice postavljena je pored jezera u šumi, gde se izvode različiti rituali.
Tamo se nalazi i statua katoličkog Svetog Jovana Nepomuka, koji se smatra zaštitnikom kluba. Prema legendi, on je prihvatio smrt, odbivši da otkrije češkom kralju tajnu ispovest kraljice.

Savet za međunarodne odnose
Ova privatna američka organizacija se bavi istraživanjem spoljnopolitičkih pitanja i jednom u dva meseca izdaje list „Forin afers“.
U nju ulazi više od 4.900 ljudi, među kojima su visoki činovnici, poznati naučnici, biznismeni, novinari, advokati.
Savet za međunarodne odnose se smatra najuticajnijim centrom mozgova u SAD, a nekad se optužuju i za zaveru radi stvaranja svetske vlade.

Trilateralna komisija
Organizaciju je stvorio 1973. godine Dejvid Rokfeler. U njenom radu učestvuju predstavnici političkog, poslovnog i naučnih krugova iz Severne Amerike, zapadne Evrope i Azije (Južna Koreja i Japan).
Cilj trilateralne komisije je „pomaganje tešnjoj saradnji između ključnih razvijenih regiona sveta koji imaju zajedničke liderske obaveze u međunarodnom sistemu“.
Međutim, bivši senator-republikanac Bari Goldvoter u svojoj knjizi „Bez izvinjenja“ opisuje delatnost organizacije kao pokušaj da se „objedine četiri centra vlasti: politički, finansijski, intelektualni, i duhovni“ radi stvaranja „svetske ekonomske sile koja je jača od političkih vlada“.

IZVOR: Vesti/vaseljenska.com
Foto: Rojters