Svesrpska narodna moba na Zlatiboru – Mi smo ovde jedina slobodna teritorija u celoj Srbiji!

ZLATIBORCI PROTIV VUČIĆA: U Srbiji niče najduža gondola na svetu!

Narod je ovde najveća sila, jači je od političke diskriminacije, Vučić je ovde izgubio i njegova stranka i kriminalci ne mogu da kontrolišu Zlatibor. 

01.05.2017. Srbin.info

Danas,  1. maja, na Zlatiboru je održana Svesrpska narodna moba, narodna akcija za izgradnju najveće panoramske gondole na svetu koju Republičke vlasti iz samo njima znanih razloga zabranjuju narodu zlatiborskog kraja i lokalnoj samoupravi u Čajetini. Tim povodom, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ekskluzivno za SRBIN.info priča kako teče izgradnja panoramske gondole i sa kojim se sve problemima suočavaju.

Zašto gondola može da se gradi u Beogradu, a ne može na Zlatiboru?

– Zato što narod zlatiborskog kraja i ja ne podržavamo Aleksandra Vučića,  nismo deo vladajuće koalicije i borimo se protiv nepravde i diskriminacije jedne partije i jednoga čoveka – konkretan je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Po čemu će se gondola na Zlatiboru izdvajati u odnosu na slične projekte u svetu?

– Naša gondola bi trebalo da bude najdužana svetu! Duga je devet kilometara, a njenu gradnju u potpunosti finansira lokalna samouprava u Čajetini, bez pomoći Republike Srbije i  državnih institucija. Ukupnu sumu od deset miliona evra, opština je u potpunosti isplatila i sada se stoji iz razloga političke diskriminacije. Naime, premijer Vučić je ovde izgubio vlast, a njegova stranka i njegovi kriminalci ne mogu  da kontrolišu Zlatibor.

Čini se da su Zlatiborci rešeni da istraju do kraja. Da li išta može da ih spreči da izgrade svoju gondolu?

– Ne može! Narod je ovde najjača sila i on će na Zlatiboru pokazati koliko je moćan i jači od njihovih zakona i od njihove politike. Onaj ko se sa narodom sudio i sporio, sigurno je izgubio. U  ovom slučaju je SNS i Alaksandar Vučić u sporu sa narodom, pa će izgubiti jer smo mi u pravu a oni nisu – eskluzivno za Srbin.info poručuje Milan Stamatović.

ŠTA KAŽE NAROD?

– Gondola je najveći projekat na Zlatiboru i ona će još više da privuče turista na naš prelepi Zlatibor. Ovaj režim raspikuća i ološa, na čelu sa SNS i Vučićem, ne daju nam da je izgradimo. Oni su zemlju na kojoj bi trebalo da bude gondola obećali svojim strancima, svojim Arapima i ko zna kojoj još bagri. Ali, nas Zlatiborce ne može da spreči nikakva sila, jer mi smo sada u Srbiji jedina slobodna teritorija, pa pozivamo svu braću u Srbiji i narod da nam se pridruže u izgradnji gondole i podršci našem predsedniku Milanu Stamatoviću – poručuje  za Srbin.info jedan mladi Zlatiborac, a pridružuju mu se meštani ovog kraja.

IZVOR: SRBski FBReporter