Nek je “vječna“: Što se u krađi rodi, u lopovluku živi

U Crnoj Gori danas se obilježava tzv. Dan nezavisnosti, u znak sjećanja na 21. maj 2006. godine kada je na više nego sumnjivom referendumu, odnosno brojnim krađama, stečena državna samostalnost.

Prema „zvaničnim“ rezultatima, na referendumu je glasalo 419.240 građana ili 86,5 odsto od ukupnog broja birača. Nezavisnost je, prema tim podacima, podržalo 230.661 građana ili 55,5 odsto, dok je za ostanak zajedničke države sa Srbijom bilo 185.002 ili 44,5 odsto.

Iako se aktuelna vlast kune u referendum 21. maja 2006. godine od javnosti se krije da je uništen kompletan birački materijal sa glasanja sa jasnom namjerom da se sakriju tragovi nepočinstava na biralištima.

Blok za zajedničku državu iznio je niz primjedbi na regularnost glasanja, ali je predsjednik Republičke referendumske komisije František Lipka, koji je postavljen na to mjesto ispred EU, dao zeleno svijetlo za regularnost izbora.

Americka-ambasadorka-i-LIpka-01

Lipka je kasnije postavljen za ambasadora Slovačke u Crnoj Gori, gdje je razvio i sopstveni biznis.

Pravo glasa na referendumu ni bilo dozvoljeno hiljadama državljana Crne Gore, koji su imali prebivalište u Srbiji, dok su, s druge strane, na birališta masovno glasali predstavnici suverenističke opcije iz dijaspore.

Na referendumu je, po sopstvenom priznanju, glasao i kosovski narko-bos Naser Keljmendi, iako nije imao zakonsko pravo za tako nešto. On se čak pohvalio i da je na referendum doveo nekoliko autobusa punih njegovi sunarodnika kako bi glasali za crnogorsku nezavisnost.

Da je crnogorska nezavisnost bio projekat u albanskom interesu pokazuje i činjenica da je specijalni gost na današnjoj proslavi u Podgorici predsjednik tzv. Kosova i ratni zločinac Hašim Tači.

zastave-crne-gore-i-Albanije-02

Zvanična Podgorica je bila među prvima koji su priznali otimanje Kosova i Metohije od Srbije, što će ostati upamćeno kao vječna mrlja na obrazu Crne Gore. Nažalost, to nije bio jedini sramni potez na međunarodnom planu, jer se Crna Gora kasnije pridružila svim antisrpskim aktivnostima, kao što je glasanje za prijem tzv. Kosova u Unesko.

Rezultat „nezavisnosti“ je i uvođenje sankcija Rusiji, što je još jedna karika u bogatom nizu beščasnih poteza Crne Gore.

Odmah nakon nezavisnosti donijet je diskriminatorski Ustav Crne Gore, koji je omogućio ukidanje srpskog jezika kao službenog i doveo Srbe u Crnoj Gori u neravnopravan status.

Srpski narod u Crnoj Gori, iako čini gotovo trećinu stanovništva, u državnim institucijama prisutan je gotovo na nivou statističke greške. Vlada Crne Gore, pravosuđe, policija, kao i čelne pozicije u obrazovanju, zdravstvu, kulturnim, sportskim i naučnim institucijama bezmalo su etnički čiste, odnosno tamo ima radnih mjesta samo za Crnogorce i njima bliske manjinske narode.

Ivanova-korita11

U nezavisnoj Crnoj Gori dodatno je nastavljena golgota Srpske pravoslavne crkve i njenog sveštenstva. S jedne strane, SPC je meta svakodnevnih napada, a s druge ne štedi se propagandna i svake druga državna pomoć NVO Crnogorska pravoslavna crkva.

Nezavisna Crna Gora je, bez dileme, i NATO projekat. Iako većina građana Crne Gore ne podržava članstvo u tom vojnom savezu, vlast je spremna da kao na taci preda Crnu Goru NATO okupatorima.

„Proslava“ Dana nezavisnosti i ove godine je bila dobra prilika da se pokaže sva raskoš kičeraja i primitivizam aktuelne vlasti, koja, s druge strane, nije propustila priliku da Crnu Goru u međuvremenu pretvori u privatnu državu.

Sve uz poklič „Nek je vječna Crna Gora i tajni računi u švajcarskim bankama“.

Milo-Djukanovic-i-Zeljko-Ivanovic

Dok je većina građana Crne Gore dodatno osiromašila, Prva i Druga familija enermno su uvećale lična bogatstva. Industrija u Crnoj Gori gotovo da više ne postoji, ali su zato privilegovani tajkuni bliski vlasti stekli milione.

Rezultat nezavisne Crne Gore su i pojedinci koji su iznad zakona, kriminal i korupcija su se odomaćili, a članska karta DPS-a ili pripadnost Prvoj ili Drugoj familiji garantuje da se neće odgovarati, bez obzira koje kriminalno djelo da izvršite.

Čuveni pravnik Valtaraz Bogišić je kazao: „Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi“. Isto se može reći i za nezavisnu Crnu Goru: „Što se na krađi rodi, u lopovluku živi“.

IZVOR: in4s.net