ŠTA ĆE NAM EVROPSKA UNIJA?

Carinski rat izazvan je od strane prištinskih vlasti uz prećutnu saglasnost Evrope. Srbi na Kosmetu su u strahu, svesni da je evropska tišina uvek prethodila buri.

S druge strane, Naser Orić je oslobođen svih optužbi, i pred Haškim tribunalom i pred institucijama Bosne i Hercegovine. Žrtve iz Bratunca i Kravice ponovo su ubijene. Evropa i dalje ćuti.

Montenegro institucionalno prekraja istoriju Crne Gore. Evropa, razume se, ćuti. Nikako da progovori. Čekamo danima, mesecima, da se oglasi naša buduća „sigurna kuća“, naša nada u bolje sutra, naša majčica Evropica, koju zavolesmo naprasno jednog oktobarskog popodneva 2000. godine.

I, evo je! Oglasila se! Donoseći glas radostan, optimističan. Ili ne. „Uslov za ulazak Srbije u EU je priznavanje genocida u Srebrenici.“ Kakav šamar! Kakva šlajmarica u lice Srbiji! Kakav serijal poniženja!

Sve navedeno, uključujući i ovaj poslednji čin poniženja, imaju svrhu slabljenja međunarodne pozicije Srbije. Naša nenadana pobeda u Interpolu, zasmetala je Evropi, i ostalim mutant državama na Balkanu, jer ne mogu da izguraju projekat kosovske nezavisnosti do kraja i dalje se nadajući izdaje u srpskim redovima.

Zašto sada Evropski parlament zahteva od Srbije da prizna genocid u Srebrenici? Da bi se ceo svet podsetio propagande devedesetih koja je kreirala sliku o Srbima kao o jednom jakom lošem, genocidnom narodu, narodu koji zaslužuje da ostane bez države, kulture, identiteta…

A mi takvoj Evropi hrlimo u zagrljaj?! Šta tačno nije u redu sa nama? Hajde da budemo načisto sa nekoliko činjenica. Ulazak Srbije u EU znači gubitak suvereniteta na više nivoa. Prvi, odricanje dela teritorije i to onog dela koji je vezan za nacionalni identitet.

Drugi je, dakle, gubitak, identiteta. Treće, u Evropsku Uniju se ne može ući, a da se predhodno ne uđe u NATO. Zamislite da srpski vojnici na svoje uniforme nakače simbol alijanse koja im je pre svega dvadeset godina ubijala saborce i devastirala državu.

Poslednji adut koji nam izbacuju u korist ulaska u EU je „bolji standard“. Verujete u to? Čitava priča o boljem standardu života u EU je besmislena, jer kako nam može doneti visoki standard nešto što je u krizi? Britanija izlazi, Pariz gori, a Srbija… Srbija se češlja, kako bi se udesila za svečnost ulaska u EU, tamnicu evropakih naroda. Ja sam protiv? A vi?

 

Boško Kozarski

 

IZVOR: Nacionalist, Carsa