Srpkinja iz Gračanice odbila da igra za tzv “Kosovo“

Poslednjih dana, Marija Đorđević, mlada teniserka iz Gračanice našla se u centru pažnje sportske javnosti kada je dobila poziv od strane teniske federacije tzv., „Kosova“ da nastupi za njihovu ekipu u FED Kupu.

Pojavljivale su se različite informacije, ali je po njenim reči odluku bilo lako doneti.
,,Tačno je da sam dobila poziv da nastupa za FED kup tim Kosova. Odlučila sam uz dogovor sa mojom porodicom da taj poziv odbijem, jer nemam nameru da nastupam pod zastavom tzv., „Kosova“. Malo mi je zasmetalo sve ono što sam videla u medijima, ali jedina istina je da ja neću igrati za Kosovo“, rekla je Marija za RTK2.
Marija Đorđević kaže da joj nije bilo prijatno zbog pojedinih naslova u medijima, i dodaje da je uspela da se izbori sa pritiskom, i donese prema njenim rečima, ispravnu odluku. Imala je podršku kako porodice, tako i svojih prijetelja.
Goran Đorđević, Marijin otac, kaže da je pritisak od strane medija bio veliki, ali da iz Teniskog Saveza Srbije, njega i njegovu ćerku niko nije kontaktirao.
,,Niko nas nije zavao iz Teniskog Saveza Srbije. Nije bilo kontakata, ali u svemu je najvažnije da se nisu stekli uslovi da Marija igra za Kosovo. Nismo imali pritisak ni sa jedne strane, jedino što nam je pravilo problem jeste neobjektivno izveštavanje pojedinih medija“, kaže Marijin otac.
Svoje viđenje cele situacije oko poziva mladoj teniserki da nastupa za Kosovo, ima i njen trener, Dejan Živić.
,,Verovatno su u teniskom savezu kosova u Mariji videli kvalitet koji može da donese rezultat njihovom FED Kup timu. Rekao sam joj kad je dobila poziv da je odluka samo njena i da treba da je saopšti što pre, da bi se izbegla nagađanja. Od početka sam bio uveren da neće prihvatiti“, rekao je Živić.
Marija Đorđević kaže da je dobila i poruke podrške od strane teniskih klubova iz Beograda, kao i pozive za učešće na turnirima u glavnom gradu Srbije.

IZVOR: kmnovine.com