Srećan dan pobede dok…

Srpski glumac, odskora i reditelj i scenarista, Predrag Jakšić, povodom obeležavanja Dana pobede reagovao je na svom FB nalogu.

Dok NATO, poznato pribežište za Hitlerove bivše generale, pokreće veliku vojnu vežbu na tlu zemlje saveznice Vermahta, sa ciljem zastrašivanja zemlje koja je pobedila Hitlera,

Dok se na jednom od najvećih stratišta Drugog svetskog rata, Mauthauzenu, vijore zastave predstavnika onih koji nisu bili u antifašističkoj koaliciji, već su ubijali Hitlerove protivnike.

Dok je u francuskom drugom predsedničkom krugu kandidatkinja sa teškim nasleđem antisemitizma „poražena“ od strane kandidata banke, čiji su osnivači bili prvi Hitlerovi finansijeri, vlasnici svih novinskih agencija u Trećem rajhu i istovremeno proizvođači Ciklona B.

Dok je na američkim izborima kandidatkinja čija je administracija izvršila nebrojeno agresija na suverene zemlje, izvodila državne udare, i direktno uspostavila profašističku ukrajinsku vladu, „poražena“ od strane kandidata koga podržava vojna industrija i Kju Kluks Klan.

Dok se čovek koji je ponosan na svoju saradnju sa nacistima dok su otimali imovinu od Jevreja, smatra današnjim najznačajnijim filantropom.

Dok, baš danas, u Ukrajini, okupiranoj marionetskom vladom koja rehabilituje direktne Hitlerove saradnike, počinje Evrovizija, manifestacija koja „ujedinjuje Evropu u pesmi“, a čije je domaćinstvo Ukrajina dobila pobedivši sa pesmom koja propagira ukrajinske kvislinge, i koja će i večeras biti izvedena, dok je zabranjeno učešće predstavnici zemlje koja je Hitlera pobedila.

Dok postoji još stotinu ovakvih sitnica, želim nam svima srećan Dan pobede nad fašizmom.

Pobedili smo, nema šta. Oseti se.

Ilustracija: KM Novine

 Predrag Jakšić
IZVOR: KMNovine