SRBIJA JE U DUHOVNOM RATU: Približava se Armagedon… (VIDEO)

Gost emisije “Kontraspin“ na Narodnoj televiziji’ bio je publicista i režiser Dragoslav Bokan.

On se u razgovoru osvrnuo na fenomene iz kulture i politike, kao i koncepte koje nam diktiraju i nameću u postjugoslovenskoj Srbiji, koja se prema njegovim rečima nalazi u najtežoj situaciji od kraja Drugig svetskog rata.

 

– Mi dolazimo zaista do onog velikog trenutka opisanog u Apokalipsi, kada se duhovni rat, koji se neprestano vodi – obznanjuje i postaje sve vidljiviji i vidljiviji. Od uništenja porodice, preko nametnutih manjinskih sloboda na štetu većine – rekao je Bokan.

 

Prema njegovim rečima, moralni pad i nedostatak vrednosti glavni su uzroci autošovinizma među Srbima.

 

– Danas mi posmatramo te nenormalne primere poput Jelene Milić i Nataše Kandić, gde se to jugoslovenstvo pretvorilo u neku vrstu psihopatskog odnosa prema svemu srpskom, uz apsolutnu popustljivost prema nacionalizmu druge strane. Njima nije nikakav probem da u Prištini dobijaju medalje od ljudi koji ne da nisu nacionalisti, već su koljči, šovinisti i silovatelji – ističe Bokan.

 

On se u razgovoru osvrnuo na ideološke razlike, koje prema njegovim rečima predstavljaju suštinsku razliku između Srba i Jugoslovena.

– Kada ja krenem da razgovaram njihovim pojmovnikom, a to je pojmovnik sitnog ćaskanja, humora, ležernosti. Priča kakvo je vreme napolju, šta se dešava sa nama, kakve smo poslove dobili, koga smo upoznali, koga volimo ili smo prestali da volimo, šta rade neki naši drugovi iz drugih vremena… Dokle to teče u toj frekvenciji, sve funkcioniše. Ali onog sekunda kada uđe bilo koja reč našeg starog pojmovnika, koji se tiče vere, istine, suštine… To kako si mogao? Kako te nije sramota? Pa zar ne razmiljaš o…? E to kada uđe, kao da se nešto uključi, ili isključi u njima, i oni te više ne čuju – ocenjuje Bokan.

Intervju sa Nikolom Stanoev o ratu koji Zapad vodi protiv Srbije na urušavanju sistema vrednosti pogledajte OVDE. Kako su Dejan Mirović, Mihailo Medenica i Mladen Obradović objasnili svoju inicijativu za raspisivanje referenduma o Kosovu i Metohiji pogledajte OVDE.

Dragoslav Bokan (Foto: Jutjub)

Izvor: Pravda/Narodna.tv  Oslobođenje