Srbi iz novobrdskog kraja trpe strahovite zulume o kojima mediji ne javljaju a Đurić okreće glavu (FOTO)

Srbinu iz novobrdskog sela Bostane, zaseok Čuljkovci, prošle nedelje zapaljeno je nekoliko plastova sena i to je samo deo zuluma koji se nad njima vrši a da o tome niko i ne govori dok Đurić okreće glavu.

Prošlog četvrtka, nešto pre ponoći, zapaljeno je nekoliko plastova sena na seoskom imanju Stojana Đorđevića a po svemu sudeći reč jeo podmetnutom požaru. Tzv., „kosovska policija“ i vatrogasci brzo su stili na mesto događaja te je pravovremenom reakcijom vatrogasne službe sprečeno da dođe do veće štete. Čudno je to što je ovaj požar treći u ovom selu za proteklih nekoliko meseci. Pored ostalih pritisaka koje Srbi svakodnevno trpe od Šiptara u ovom kraju, u vidu pretnji, šikaniranja, krađe stoke i napada, ovdašnje stanovništvo se opravdano pita nije li ovo „jasna poruka mučeničkom srbskom življu u ovom i okolnim selima novobrdske opštine“?

Prema saznanjima do kojih su KM Novine došle, osumnjičeni je zatečen u krevetu što mu je i jedini „alibi“?! Ovako traljavo rešavanje problema od strane „kosovske policije“ koja se, kako tvrde ovdašnji Srbi, krajnje neprofesionalno odnosi gotovo prema svakom incidentu i ne čudi. Iako većinu pripadnika ovdašnje službe čine Srbi iz novobrdskog kraja, oni su pod kontrolom komandira koji je Šiptar iz Kosovske Kamenice, Šukri Aliju, za koga kažu da je poznatiji kao kockar nego kao policajac. Rezignira činjenica da od okupacije KiM 1999. godine pa do danas u ovom kraju nije rešen čak nijedan slučaj makar krađe stoke!

Sećamo se problem baka Perse iz Paralova, tada su zalegli Srbi iz šiptarskih institucija, i njima poslušni mediji, da je „zaštite“. „Sud“ u Gnjilanu je pronašao izvesne „nepravilnosti“ u tužbi po kojoj je baka morala u zatvor ili da plati 50 evra i sve se završilo na tome da ona ne mora ni jedno ni drugo iako je odabrala zatvor jer nije htela da plati zato što nije bila niti može da bude kriva za napad Šiptara na sebe. Srbin iz ovog kraja tvrdi da „ta braća Ibiši i dalje divljaju a njoj, čak i Srbi iz KPS govore da se seli jer je problem nerešiv a da njima lično stvara „nepotrebne“ probleme“ svojim trpljenjem!

„U zaseoku Kamberci u ovom kraju, na par kilometara od sela Čuljkovci, je pre izvesnog vremena takođe izgorelo seno, ovog puta u potpunosti, a zaključak policije je bio da je to uradilo 5-godišnje dete?! Nedugo nakon toga i u samim Čuljkovcima i plevnja Save Simijonovića koji je kao prvi u selu nešto ranije prodao gotovo svo imanje Šiptaru“ priča nam jedan od Srba rešenih da ostane na svom imanju, ali…

Preksinoć je, prema tvrdnjama šiptarskih „inspektora“, Marko Đurić izbačen sa Kosova i Metohije iako on tvrdi suprotno. Po njegovom skrušenom i uniženom glasu dok govori o tome, sa sigurnošću se može zaključiti da je doživeo nešto što ga je ponizilo iučinilo da se oseća nemoćno. To pre svega duguje sebi, ništa manje ni Vučiću kao predsedniku Vlade, i popuštanjima koja čine u ionako neustavnim Briselskim pregovorima sa Šiptarima. Pomažu im da uspostave svoje institucije i njihovo delovanje jer za svaki dolazak uredno traže dozvole za boravak na KiM od separatističkog „ministarstva za inosrane poslove“! Sa unapred utvrđenim protokolom moraju da predaju zahtev za boravak na teritoriji svoje Pokrajine ali ako kažu samo jednu reč koja Šiptarima zapara uši, oni istog momenta šalju svoje ekipe da neposlušnog srpskog političara vrate odakle je došao na šta nema nikakav odgovor osim da podvije rep.

Ako je sebi uspeo da „obezbedi“ takav tretman, prava i slobodu, više je nego jasno kako je i koliko to srpskom narodu obezbeđeno. Mnogi tvrde, za šta postoje ivideo zapisi, da je i sam Đurić baš u Novom Brdu okrenuo glavu kada su ljudi gradonačelnika ove opštine po šiptarskom sistemu, tukli narod kako ne bi prišao Đuriću i izneo soje probleme a na povike jedne žene iz mase, dok je Đurić kraj njih prolazio, i sam je okrenuo glavu pretvarajući e da ne čuje.

Da podsetimo da je u novobrdskom kraju mnogo Srba svoja imanja prodavalo za čak 25 evra po aru. Na pozive i alarmiranje ovdašnjeg srpskog stanovništva, iz Vlade Srbije niti srpskih medija niko senije odazvao, da mkar uaže pažnju na problem. Kao posledicu danas imamo trend iseljavanja Srba koji neprestano i sigurno raste.

IZVOR: kmnovine.com