Sramno: Smijenjena jer je odbila da kazni učenike koji su obilježili godišnjicu NATO agresije

Direktorica danilovgradske Gimnazije Slavica Pavićević poslata je u penziju odlukom ministra prosvjete Predraga Boškovića, jer nije htjela da kazni đake koji su obilježili godišnjicu NATO agresije na SRJ.

Nastavničko vijeće Gimnazije „Petar Prvi Petrović Njegoš jednoglasno je početkom aprila odbilo da raspravlja o kažnjavanju učenika koji su 24. marta puštanjem sirene za uzbunu i avionima od papira obilježili godišnjicu početka NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Profesori su rekli da rasprave o predlogu Ministarstva prosvjete da se tim učenicima izreknu vaspitne mjere nije ni bilo.

Ministarstvo prosvjete je poslalo svim članovima nastavničkog vijeća dokumenta na kojima je trebalo da zaokruže koju vaspitnu mjeru učenicima treba izreći.

Direktorica Pavićević je maksimalno podržala učenike, a niko od nastavnika nije htio da glasa i svi su vratili prazan papir. Prema informacijama koje je dobio „Dan, Pavićević je poslata u penziju odlukom ministra Predraga Boškovića.

Šest studenata danilovgradske Gimnazije „iskoristilo je 24. marta školski razglas preko kojeg su pustili sirene za vazdušnu opasnost. Oni su potom u školskom holu pustili i 17 papirnih aviona, u cilju obilježavanja 17. godišnjice od početka NATO bombardovanja.

Objavljeno je da su, povodom odluke ministra, otvoreno pismo potpisali gotovo svi zaposleni u Gimnaziji, a da je ono pročitano na sjednici nastavničkog vijeća 10. maja ove godine.

IZVOR: in4s.net