NAJAVA: Snimak kidnapovanih Srba u UĆK logoru Likovac 1998. godine (VIDEO)

Do sada neprikazani snimci Srba koje su kidnapovali UĆK teroristi a zatim držali u logoru Likovac u Drenici 1998. godine.

Portal „KM Novine“ došao je u posed video snimka na kome su prikazani Srbi koje su teroristi UĆK kidnapovali još kao prve žrtve. Snimak je zabeležen amaterskom VHS kamerom a na njemu se vide Srbi dok ih u propagandne svrhe ispituju šiptarski teroristi.

Na žrtvama nisu vidljivi nikakvi tragovi mučenja ali je primetan strah kao i način govora isprekidan na slogove, što ukazuje na unapred pripremljenu priču koja je zatim pred kamerom „izrecitovana“. U pozadini se čuje i glas Šiptara koji ih ispituje a zatočeni Srbi, sa strahom u očima, odgovaraju na pitanja. Izgovarane reči konstruisane tako da podrže šiptarsku propagandu Srbi su izgovarali nadajući se da će tako otkupiti svoju slobodu i živote jer do tada su pripadnici UČK izvodili samo oružane napade gerilskog tipa nakon kojih bi se razbežali. Kidnapovanje je postala nova metoda te zatočeni Srbi nisu znali šta u takvoj situaciji mogu da očekuju. Nada je još uvek postojala.

Među tim Srbima je i prva civilna žrtva šiptarskog terora, Žarko Spasić, čiji se brat od tada do danas bori da se sazna istina o sudbini kidnapovanih Srba kao predstavnik Udruženja porodica srpskih žrtava sa Kosova i Metohije tokom tog perioda, Simo Spasić.

Za KM Novine on, kroz suze, kaže da zna da je „Žarko živ. Ako ne on makar njegovo srce danas živi u grudima nekog bogatog biznismena sa Zapada“.

Snimak ispitivanja kidnapovanih Srba, sa reakcijom najbližih i prikazanom sudbinom koja ih i danas prati, prikazaćemo u celosti tokom narednih nekoliko dana. Prema informacijama kojima raspolažemo, do danas ni jedan deo tog video materijala nije prikazan ni na jednom srpskom a ni na bilo kom drugom svetskom mediju.

IZVOR: kmnovine.com