Šiptari zabranjuju Srbima vatromet na Božić i pravoslavnu Novu godinu!

Zulum, kao u tursko vreme ali – još gore? Srbima na Kosovu i Metohiji zabranjena proslava svojih praznika dok globalističkih nije.

Kako javljaju agencije ispaljivanje vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava na Kosovu i Metohiji dozvoljeno je na kalendarsku Novu godinu ali će to biti zabranjeno za sve „građane“ (čitaj: Srbe) koji proslavljaju Božić i pravoslavnu Novu godinu a to je odluka takozvanog šiptarskog „ministarstva unutrašnjih poslova“…

U skladu sa tom odlukom kupovina vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava bila je moguća još juče a upotreba do 2. januara.

Oni koji dočekuju Božić i Novu godinu po julijanskom kalendaru, neće moći da slave uz vatromet.

Pokušaćemo da primenimo tu uredbu naredne (2016.) godine, a ono što trenutno možemo da uradimo je da gradonačelnici i predstavnici sela mogu da prijave Departmanu za javnu bezbednost u Kosovskoj policiji određene datume, odnosno za pravoslavni Božić i pravoslavnu Novu godinu, i neće biti problema. Departman će policijskim stanicama proslediti obaveštenje da ne preduzimaju nikakve mere u vezi sa korišćenjem pirotehnike u navedenim datumima“, rekao je zamenik takozvanog „ministra unutrašnjih poslova Kosova“ Milan Radojević, prenosi KiM radio.

Javnosti je ovo saopštio još jedan u nizu ljudi koji su pristali da interese svog naroda i države stvarane i čuvane vekovima od raznih osvajača i neprijatelja, glatko zamene za lične i kratkotrajne. Odluku će sprovoditi takođe „srpski policajci“, odnosno Srbi pri institucijama šiptarskih separatista na KiM.

Na ovaj način vreme i položaj srpskog naroda na KiM vraćeni su u epohu turskog zuluma i njihove kontrole nad svime što predstavlja srpski identitet. Praznici koji nisu isključivo srpski, poput već navedenog Božića ili Nove godine, čak i oni koji su pre svega deo islamskog nasleđa, mogu se proslavljati bez najava i bez ikakvog ograničenja u tradiciji koja prati proslave.

Srbi će za svoje praznike morati da traže dozvole

Iako je „prijava datuma“ inače poznatih širom sveta, ne samo na prostoru gde je pravoslavlje najznačajniji verski činilac, banalan postupak on predstavlja uvod u zabranu istih i njihovo stavljanje pod kontrolu separatista koji će iz isto tako banalnih ili samo bezobraznih razloga, već naredne godine moći da ih ukinu pa čak i zabrane kao javne.

Ono što položaj Srba čini gorim nego u tursko vreme jeste činjenica da nas je srpska diplomatija dovela u položaj da će sami Srbi biti zaduženi za sprovođenje eventualne zabrane proslave srpskih, pravoslavnih praznika među njima i onih najveći i najznačajnijih.

Naravno, šiptarski takozvani „ustav“, izuzetno popularan ovih dana povdom odluke o ZSO, precizno predviđa obeležavanje i pravoslavnih praznika. Ali ako se ne poštuje Ustav republike Srbije, što bi poštovali svoje propise šiptarski teroristi koji su sve i činili ne bi li ukinuli srpsko bitisanje i tragove na ovom prostoru. Još jedan uspeh srpske državne politike i osetna promena položaja srpskog naroda!

IZVOR: kmnovine.com