Bruka u Kosovskoj Mitrovici – Šiptari grade spomenik knezu Lazaru!?

Bruka u srpskoj Kosovskoj Mitrovici povodom 28. juna i 627 godina od Kosovske bitke. Šiptari grade spomenik knezu Lazaru!?

Kosti kneza Lazara i srpskih junaka se prevrću u grobovima na sramni potez Marka Đurića i opštinskih vlasti Spirića i Rakića da u centru srpskog dela grada Šiptari grade postolje za spomenik knezu Lazaru!

Bruka, sramota, poniženje, pljuvanje samih na sebe… i ama baš nema reči da se opiše sraman potez izdajničke opštinske vlasti u srpskoj Kosovskoj Mitrovici, predsednika Privremenog organa SO Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića, zvanog Rom, gradonačelnika grada po šiptarskom sistemu Gorana Rakića ali i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, koji su omogućili šiptarskom preduzeću „Pačarizi“, iz južnog dela K.Mitrovice, da gradi postolje za spomenik knezu Lazaru u centru srpskog dela Kosovske Mitrovice, na Trgu „Šumadija“!

Spomenik

Ovako sramno i teško ponižavanje srpskih junaka nije zabeleženo tokom 627 godina od Kosovske bitke. Da ponižavanje ide do kraja, i da je takvo da se nikad i nigde ne može opravdati i oprati, govori i činjenica da je Srbija platila 17 miliona dinara da se izvedu ovi radovi na spomeniku knezu Lazaru!

Šiptarski radnici više od 10 dana 12-točasovno rade kako bi spomenik knezu Lazaru na Vidovdan bio postavljen u centru srpskog dela grada. Srbi Mitrovčani ali i Srbi sa celog KiM na svakom koraku psuju i pljuju Đurića, Spirića i Rakića koji su dozvolili da se ponižava, gazi i vređa srpska istorija, srpski junaci iz Kosovske bitke koji su odredili srpski identitet, veru, ponos, herojstvo…

Srbi pljuju i Kancelariju za Kosovo i Metohiju i Marka Đurića, koji je, kao broj jedan, dozvolio da Šiptari grade postolje za spomenik knezu Lazaru, i proklinju otete pare od srpskih poreznika koje su otišle graditeljima Šiptarima.

Postavlja se pitanje zašto Marko Đurić, Spirić i Rakić nisu dozvolili da postolje gradi srpsko preduzeće i srpski radnici i da srpski radnici zarade neku dnevnicu!?

Ova izdajnička trojka do sada nije uradila ni jedan potez u korist Srba i Srbije! Bitno je da oni uzimaju novac za sebe i od Prištine i od Beograda ali i od brojnih takozvanih ambasada u Prištini.

Zemljo otvori se, govore Srbi u K.Mitrovici kad gledaju za koliko hiljada evra Šiptari grade postolje za spomenik knezu Lazaru! Govore da ih je lično Đurić doveo da grade i da im je on dozvolio da toliki novac uzmu od Srbije!?

Spomenik grade Šiptari u vreme ramazanskog posta, grade ga pripadnici naroda koji je u poslednjih deceniju i po na Kosovu i Metohiji srušio i uništio više od 10 000 spomenika na srpskim grobljima, srušio i zapalio 150 srpskih crkava i manastira…! To dozvoljavaju Đurić, Rakić, Spirić koji su poodavno isterali srpske institucije sa Kosova i Metohije i sada dozvoljavaju da rušitelji svega srpskog grade na srpskoj teritoriji!

Nek se zapita ova crna, izdajnička srpska trojka da li bi Srbi i srpska preduzeća mogli da bilo šta rade u šiptarskim sredinama!? Šta li će reći Marko Đurić na otkrivanju spomenika knezu Lazaru? Zahvaliće se Šiptarima koji su gradili spomenik srpskom knezu!? Kako će se i ko će osveštati spomenik i da li će ga osveštati uopšte, kad temelj svetome Lazaru nije osveštan!? Bruka, sramota, poniženje i gaženje kosovskih junaka! Prvi put u istoriji Srpske pravoslavne crkve za nešto što je sveto, za nekoga ko je svetitelj, i to na svetom Kosovu i Metohiji, nema osveštenja temelja!?

Verovatno je zbog ovog antisrpskog, antičasnog, sramnog, ponižavajućeg poteza Đurić od Srpske napredne stranke proglašen za najperspektivnijeg srpskog političara!

Verovatno je tako, samo su pogrešili. Ne radi se o srpskom, već o šiptarskom lobisti i političaru Marku Đuriću i njegovim podčinjenima, slepcima Aleksandru Spiriću Romu i Zoranu Rakiću.

Pored spomenika knezu Lazaru je i spomenik ruskom konzulu Ščerbini, koga su Šiptari ubili u južnom delu Kosovske Mitrovice 1903. godine i čiji su spomenik srušili 1999. ispred zgrade opštine u južnom delu K. Mitrovice!

IZVOR: kmnovine.com