Samostalnost Srpske

Pustite ih, bolje da su u Blajburgu nego na Drini

Blajburg je bio i prošao. Austrijanci malo pazili da Hrvati ne prodaju i ne nosaju ustaške suvenire i relikvije. Crnila je bilo mnogo. Dostatno. Ili je to, možda, samo zbog kontralihta.

Uglavnom, hrvatstvenost se općenito vitaminizirala, poslije Mostoloma i Plenkovićevih jednočiniki za koje još nije jasno da li su kopija Karamarkovih ili Milanovićevih. Ili mu se iza brda valja Agronader.

Općeg sam i dobroutemeljenog mišljenja da Hrvatskoj treba Blajburg. Da protiv njega ne treba protestirati sa strane. I pokazivati povijesne udiljne komplekse, zavist ili kakvu ljubomoru.

I red je da Hrvatska rehabilitira i slavi Ustaštvo.

Ništa drugo, ubjedljivije, evropskije, i jadnije, nije produkovala u posljednjih sto godina.

U Komunizmu, i Samoupravljanju, nisu se baš pokazali.

I to se nastavlja. Rijeka će im uzeti naslov u fudbalu. A Papa zajebava Gospu koja dan ranije šalje esemesove o svojim novim Ujavama. Dobro, to je još uvijek druga Geografska Oblast.

Cijela operacija Raspada Jugoslavije pripremljena je i izvedena na ideološkim, kulturstvenim i krvoločnim elementima Ustaštva.

Bila je to jedna veća i suvremenija kopija Nezavisne Države Hrvatske. S jednakom ukljudžbom muslimana a još većom iskljudžbom Srba. Srpska Javnost stalno zaboravlja pokliče iz Zajburga, Šahovnica Na Drini.

A to je značilo Nijednog Srbina Do Drine.

U tu svrhu se vezivane Šahovnice i Ljiljanuše, zastave dvaju slobodarskih pokreta, suradnika iz SR2 i suradnika Firera Hićlije.

U toj borbi protiv istrebljenja, i za Opstanak, Srbi su ovdje činili zločine. I neka su.
Nijedan zločin nije veliki protiv Ideologije Šahovnice Na Drini. Pojedinačne zločine i divljaštva ne ubrajam u to. Za to sudovi imaju aritmetiku. Ali tražim da i drugi ne skrivaju svoje.

Ne moraju da im sude.

Da bi Srbi, u Srpskoj, i Republika Srpska, znali šta ih je čekalo u Velikoj Reprizi Jasenovca, NDH i Ustaša Blajburga, šta se krilo iz izrijeka Šahovnica Na Drini, Hrvatska treba da slavi Blajburg.

A mi treba da objašnjavamo mladima, o čemu se radi, o čemu se radilo i o čemu može da se radi ubuduće.

Jer sve ideologije, čak i komunistička, izumiru, ali protivsrpska krvožedna, nikad ne izumire.

Rajko Vasić

foto: Tomislav Serdar/CROPIX

IZVOR: VOSTOK