Reagovanja MOĆNICI PRIZNALI GREŠKU Piše: Milan Janić

Malo je prilika, u istoriji ljudskog roda, da se istina o državi, narodu, ljudima te države, iznosila jako i jasno.Ta istina bila je vidljiva na svim kontinentima ove planete.Čak i tako veliki, moćniji nego što je ikada jedna civilizacija imala, nisu mogli da pobede istinu izkazanu, kroz odgovore, saopštenja…Slobodana u NATO haškom sudu.Istinu,da smo devedesetih godina proslog veka, ovde na Balkanu , u Srbiji branili slobodu, jedne davno, od svih, priznate države. Ta odbrana, prkos agresiji na našu zemlju, nije bila uperena ni prema jednom narodu, ni prema jednom čoveku, osim prema agresoru i donosiocima zla Srbiji.

 

  Malo je prilika, u istoriji ljudskog roda, da se istina o državi, narodu, ljudima te države, iznosila jako i jasno.Ta istina bila je vidljiva na svim kontinentima ove planete.Čak i tako veliki, moćniji nego što je ikada jedna civilizacija imala, nisu mogli da pobede istinu izkazanu, kroz odgovore, saopštenja…Slobodana u NATO haškom sudu.

Istinu,da smo devedesetih godina proslog veka, ovde na Balkanu , u Srbiji branili slobodu, jedne davno, od svih, priznate države. Ta odbrana, prkos agresiji na našu zemlju, nije bila uperena ni prema jednom narodu, ni prema jednom čoveku, osim prema agresoru i donosiocima zla Srbiji Čak i tih devedesetih godina, dok je na Srbiji padalo 2000 vagona NATO bombi, u Srbiju su pristizale kolone ljudi različitih vera.Primala ih je Srbija, lečila, hranila, dala im domove.Jedina od država na Balkanu, Srbija je ostala višenacionalna zemlja.       

Branili smo Srbiju u kućama, na ulicama, mostovima…Branili je i čekali potvrdu 1244 da Srbija ostaje onolika i onakva, kakva je bila i pre NATO bombi.

Od dolaska Slovena na Balkan, od prvi put izrečene reči “ Srbija“, do raskršća ova dva milenijuma, sloboda je branjena ili osvajana ugradnjom živih glava za slobodu.Sloboda je bila i ostala u Srbiji vrednost nad vrednostima.Izmedju života i slobode u ovoj zemlji stoji znak jednakosti.

Jedna od glava, koja je bila na čelu Srbije, na čelu Savezne Republike Jugoslavije, glava-predvodnik naroda, posečena je pre 10 godina u Hagu. Sada kažu moćnici, krojači sveta,da je ta glava pogrešno posečena.

Istorija je, ili će , zapisati da je otpor Srbije agresorima, potvrda da i mali narodi i male države, ne pristaju na život bez budućnosti. Slobodanu je sloboda bila draža od života.                                                                                                                                                                            

IZVOR: SLOBODA