Provokacija Haškog suda: Presuda Karadžiću na godišnjicu NATO agresije

Haški sud odlučio se na još jedno poniženje i provokaciju srpskog naroda, pošto je za danas, na godišnjicu početka NATO agresije na SRJ, zakazao izricanje presude u slučaju protiv prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Tužilaštvo je zatražilo da Karadžić bude proglašen krivim po svim tačkama optužnice i kažnjen doživotnim zatvorom, dok je Karadžić, koji se branio sam, tražio da bude oslobođen krivice.

Karadžić je uhapšen u julu 2008. godine, a tereti se za navodni „genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i druge zločine prema nesrpskom stanovništvu“ tokom rata u BiH.

Predstavnici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske prisustvovaće izricanju presude prvom predsjedniku Republike Srpske.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je Srni da će do kraja ove sedmice u Srpskoj biti podignut nivo bezbjednosti, zbog izricinja presude Karadžiću.

„Posebna pažnja biće posvećena eventualnom okupljanju građana, zbog izricanja presude Karadžiću“, rekao je Vasić.

Presuda će biti izrečena na dan kada je prije 17 godina NATO počeo da bombarduje Saveznu Republiku Jugoslaviju.

IZVOR: in4s.net