Pokrenuta peticija za istupanje FSS iz svih takmičenja pod okriljem UEFA

„Podržite peticiju povodom sramne odluke kriminalne UEFA i primanja lažne države Kosovo u tu mafijašku organizaciju“ poziva njen pokretač.

Na internetu je pokrenuta peticija kojom se traži da FSS (Fudbalski savez Srbije) istupi iz svih takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA koja je primanjem šiptarskih separatista, i time podrškom njihovom terorizmu i zločinima nad Srbima, višestruko poništila svoj smisao i ukaljala ugled možda i zauvek.

Na ovakvu, naizgled drastičnu kampanju i zahtev, odlučili su se navijači koji ne vide smisao daljeg članstva u ovoj organizaciji. Na prvom mestu se UEFA nije ponela sportski i samim tim je svako učešće sportista radi samog sporta poništila ovom isključivo političkom ali i protivzakonitom odlukom, rekao je za ‘KM Novine’ pokretač ove peticije Marko Novaković.

Na pitanje da li bi istupanje iz ovog sportskog saveza nanelo štetu Srbiji i srpskom sportu, Novaković kaže da to ne može da se desi jer „ni jedan klub iz Srbije neće više nikada osvojiti Ligu Šampiona ili Ligu Evrope, a i da osvoji to sve dođe i prođe a obraz ostaje zauvek“.

„Sutra će da bude i FS Kosovo, onda će biti nova reprezentacija Srbije koja će se takmičiti bez Kosmeta. Pa, hoćemo li za tu Srbiju navijati? Zar da navijamo protiv Kosova, protiv najsvetijeg dela srpske zemlje i identita da navijaju Srbi?“ pita Novaković.

Peticija je izazvala veliko interesovanje i stiže brojna podrška koja se meri stotinama potpisa i prvih nekoliko sati.

U komentarima se oštro osuđuje ova kriminalna odluka nekada sportskog društva a od danas političkog tela. „Tamo gde su oni, tu ne treba da budemo mi i obrnuto.“, „KOSOVO JE SRBIJA!“, „Nepravda i fašisti“ samo su neki od komentara.

„Ima važnijih stvari od pukog pikanja lopte. Naš narod tu igru nikada nije zaista voleo, za razliku od nekih drugih kolektivnih sportova: voleo je samo da bude preko fudbala u nekom društvu Engleza, Nemaca, Španaca, Francuza, da bude prihvaćen, baš kao i svi ovi naši EU fanatici. Lično ne mislim da je ovo nekakva sudbonosna odluka UEFA: sve to može jednom da nestane, baš kao i izmišljena država Kosovo, pa i mnoge druge izmišljene države na svetu, u koje Srbija, kao svojevrsni raritet, naprotiv ne spada. Pitanje je samo: u kojoj meri mi moramo da trpimo razna poniženja tokom tog privremenog stanja. Ja ovde za to ne vidim nikakav razlog: evropska fudbalska federacija je leglo kriminala i korupcije, mi nismo zaista ludi za fudbalom, plus ćemo se, kao bonus, otarasiti štetočina iz FSS – čist dobitak!“ ocena je jednog od potpisnika ove peticije koju i vi možete potpisati na OVOJ STRANI.

Goran Petrović

IZVOR: kmnovine.com