OPET EVROPA – „MARŠIRA I PEVA“

Po mitinzima i skupštinama opozicija udarila na vlast, vlast na opoziciju, podelio se narod „za“ i „protiv“ – okupatora! Umutile se boje demokratije sa diktaturom – obojena revolucija ponovo farba Srbe i ceo Balkan?! Širi se NATO, veliča Blajburg, diči se Crna Gora okupacijom, tetoše Šiptari, brišu Srbi, pukla Makedonija po liniji granice Velike Albanije, Rusima spakovan rat u note – „peva“ naddržava Evropa – ponovo gurnuta u „slavnu“ istoriju…?!

Čitavu svoju istoriju Evropa, ili sama ide, ili je guraju u – naddržavu?! Malo, malo eto ti nje – svi pod jednu vlast – od Rima, Napoleona, preko Hitlera do EU?! Sve je isto: mesto na kom se odvija, cilj kojem se stremi, mesta dodeljena državama za vrh i dno – spakovani snovi u mamac na udici – jedino se dirigent smenjuje?! Svi „ujedinitelji“ bili su njeni do ovoga EUropejskoga, čijom dirigentskom palicom vitla – Amerika naših snova?! Pod Amerima, na opšte zadovoljstvo EUropejskih „ćinbenika“, najbliža joj prethodnica – Hitlerova Nacistička, umesto ugašena – na svim zgarištima vaskrsava?!

Samo u jednom danu, 14. maja, razigrali su pripremljene sudare, susrete, proteste, proslave pomena i u pesmu spakovali rat?! Evropa ponovo maršira i – „peva“?!

U Banjaluci, 14. maja, gurnuli Srbe jedne na druge?! Istoga dana, u isto vreme, u dva mitinga, opozicija je Republiku Srpsku „oslobađala okupacije“ – vlast je „branila srcem od izdaje“?! Tu su i srpski „prijatelji“, među kojima ponovo Đerđ Soroš, koji je, kako su nam prikazali dokument, kešnuo dolare i to poimence svakom opozicionom vođi, pa zadovoljno trljaju ruke čekajući rezultate dolara uloženih za amouništenje Srba?! Pumpa se narod, raspiruje vatra, umutile se boje demokratije sa diktaturom – obojena revolucija ponovo farba Srbe i ceo Balkan?! Državni vrh Srbije, zajedno sa Njegovom svetošću srpskim Patrijarhom, poziva na razum i otkazivanje zakazane banjalučke „bitke“ sa tribina između dva tabora podeljenoga srpskoga naroda?! Opozicija u Srpskoj – koja je vlast na nivou BiH, jurnula demokratijom protiv vlasti Srpske – koja je opozicija u BiH?! Pored zahteva iz socijalne sfere, opozicionari Srpske traže vanredne izbore na svim nivoima zajedno sa jesenjim lokalnim i prelaznu zajedničku vladu koja bi te izbore pripremila! Može – kaže vlast, ali izbori na svim nivoima – i u BiH, tamo gde su opozicionari Srpske – vlast, a Mile Dodik – opozicija?!

Pobednika, ovoga puta, na sreću, nije bilo, makar ne onako kako su jedni očekivali, a drugi strepeli! Narod nije bio toliko lud koliko su se „režiseri“ nadali i koliko bi im „činilo“ posao! Međutim, ovo je tek početak! Cilj je zacrtan – pukotina instalirana?! Kad se pukotina među narod zapati – sunovrat posle ide k’o od šale?!

Kako je samo posejano urodilo plodom u Makedoniji?! Oni su toliko pukli na „demokrate“ i „diktatore“ – tačno posred Makedonije, kuda vijuga linija granice Velike Albanije?! Tamo je prijateljski Zapad instalirao makedonskoga Đinđića – Zajeva, ima čak i isto ime – Zoran! Danas su došli do toga da svaki dan imaju proteste – imali su i 14. maja?! Izbore na kojima se „demokratski“ dolazi na vlast, odložili su sa 24. aprila za 5. jun, a te od 5. juna za…?! Sve dok precizno ne izmere koje je to vreme potrebno da narod dovoljno poludi i zagarantovano „izabere“ zapadnoga demokratu Zorana Zajeva – nema izbora?! Mada – brzo će – narod je blizu poželjnog ludila?!

I Šiptari skoro svaki dan protestvuju po Prištini, pa su i 14. maja napunili ulice! Njima je malo ono što im je naš prijateljski Zapad dao agresijom, ratnim zločinom, genocidom i okupacijom?! Sad su ih zaštitnici – ovi naši prijatelji – primili i u članstvo UEFA i FIFA, bez obzira što članovi tih fudbalskih organizacija mogu biti samo oni koji su države i koji su članice UN?! Ma, nikad ovakvoga poštovanja prava, pogotovo pravde, bilo nije?! Nije ni čudo što su se, tamooni, potpuno i saživeli s tim da je srpski KosMet „njihov“?! Toliko da sad „njihovu državu“ Kosovo brane i teritorijalno i etnički?! Traže da se izvrši demarkacija granice sa Milovom Crnom, jer su, kao, tu oni oštećeni?! Traže i poništenje odluke Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština, jer – kakvo bi to bilo šiptarsko Kosovo – a Srbi tamo?! Bože dragi – koje ludilo?! Ma, pljunuta naddržava Evropa iz najslavnijih joj nedavnih vremena pod demokratom – iz niza joj istorijskih demokrata – Hitlerom?!

I Milo je, dan pre 14. maja, imao kulminaciju demokratskog nastupa u demokratskoj Crnoj?! Kod njega je opozicija još oktobra prošle godine izašla na ulice! Tu su bili šatori, pesma, bine i govorancije, pa onda policija, pendreci, hapšenja, pa kupovina dela „opozicije“, nakon čega je Milo ponovo utemeljio vlast i – odahnuo! Onda je opozicija (Demokratski front), ovih dana, nakratko ušla u parlament da se „izrazgovara“ s vlašću i obrati narodu! Ma, ni dva dana ne bi – dođe i Milo – u petak 13.! Opozicija ga dočeka skandiranjem: „Milo lopove, Milo lopove“! On je slušao, slušao, udarao ritam glavom, a onda uzvratio: „Bravo, kreteni“?! Potom su se stuštili jedni na druge, nasta čerupanje, guranje, sprečavanje – umalo da pesnicama reše demokratiju u Crnoj! E, sad Milo neće više u Skupštinu, gde bi trebalo da se usvoji sporazum vlade i dela opozicije (čitaj: preletača) o „fer“ izborima! Milo kaže poslao im je predlog, nema obrazlaganja, tamo je njegova vladajuća DPS i njegova „opozicija“ – ima većinu – ne zebe od glasanja?! I što bi?! U Milovu vladu je ušlo onoliko „opozicije“ koliko mu je bilo dovoljno da ostane na vlasti?! Kad mu je prifalilo u redovima parlamentarne „opozicije“ – Milo je ostatak navatao iz vanparlamentarnih „opozicionih“ redova – e, ovo drugo spada u, dosad, neviđena čudesa kojih se prvi dosetio Milo?!

Doduše, nije to jedini „patent“ – Crna je puna čudesa?! U svim ovim zapadnim igrarijama – „opozicija“ je miljenica – osim u Crnoj?! Tamo je miljenik – Milo?! On više nije, kao nazadni Njegoš, Srbin – Crnogorac je?! Neće Njegoševu ćirilicu – oće latinicu?! Neće ni Njegoševu Srpsku pravoslavnu crkvu – hoće svoju u MUP-u registrovanu?! Neće Ruse – ‘oće Ameriku! Neće slobodu – ‘oće NATO okupaciju! Prvi je u istoriji Crne Gore koji se odrekao srpskoga KosMeta u korist šiptarskih okupatora, sad čekamo još samo da se pesma Kralja Nikole „Onamo namo za brda ona“ – proglasi huškanjem na hegemonizam, ratni zločin i genocid nad Šiptarima! I da je manje – zapadni „prijatelji“ bi za Mila „ruku u vatru“, a ne ovoliko koliko nikad niko dosad u istoriji za srpske „prijatelje“ uradio nije?!

I Hrvatska država se upisala u 14. maj! Tamonjena nedavno izabrana vlast, koja se ni oko čega ne može složiti niti dobiti većinu da nešto izglasa u Parlamentu, tog dana je – i to ceo državni vrh – opet složno marširao na Blajburg, gde je ’45. ustaše stigla pravda za sve jame, jadovna, jasenovce i kazane u kojima su, kuvajući Srbe u sapun – došli do države?! Otišli su da odaju „sućut“ ustašama – tvorcima i nezaobilaznim „ćimbenicima“ u stvaranju države im Hrvatske?! Preci njima državu – oni precima „sućut“ i slavlje?! I sad im tu neki zameraju – da mi niko nije dirao Hrvate!!! Ja ništa „čestitije“ od ovolike zahvalnosti potomaka svojim precima – videla nisam?!

Na kraju, ovaj istorijski 14. maj završen je – „pesmom“ – celokupne EUrope i podanika joj – samo dva dana nakon što su, zajedno s Amerima – pred vrata Rusije – u Rumuniji – instalirali NATO-ov antiraketni štit?!

Na tom 61. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ u Švedskoj, pobedila je Ukrajinka Džamala, pevajući pesmu „1944.“?! U novoizmišljenom načinu glasanja, gde su, radi lakšeg štimovanja, umesto zbrajanja dali posebno glasove žirija, a posebno publike, u direktnom prenosu ovog igrokaza 42 zemlje učesnice, pratio se svojevrsni rat Zapada protiv Rusije oko Krima – spakovan u note?! U ovoj matematičkoj bici, preko svoje učesnice Tatarke Džamale, koja je pesmom lila suze na sceni zbog svoje bake koju je sa Krima ’44. proterao Staljin – Ukrajina je dokazivala raspevanoj Evropi da je Krim njen, a ne ruski?! Udario Zapad složno notama po Rusiji, optužujući je za imperijalizam – uzvraća Rusija prozivajući ih za fašizam – „peva“ EUropa iz svega „mozga“?! Tu ti bolećivi, miroljubivi i nevini Zapad, ganut u’vati olovku i – matematički porazi ruskog predstavnika?! To što je Rusija ubedljivo vodila i po glasovima gledalaca i kladionica, rešeno je tako što 21 zemlja od 41 koja je glasala – ni glasa Rusiji nije dala?! Završi Rusija ovu „bitku“ na trećem mestu, ali – džaba vam, gospodo, i matematika i antiraketni štit – Krim se nepovratno – vratio kući!!!

IZVOR: milijanabaletic.com

Foto-ilustracija: Tanjug/Nemanja Jovanović, Wikipedia