Odgovor fukarama i njihovim šefovima

Pokret NE U RAT – NE U NATO odgovorio je na usvajanje Rezolucije o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO, usvojenoj na jučerašnjem zasijedanju Skupštine Crne Gore. U jasnoj poruci „NATO do not cross“ sažeta je reakcija Pokreta, a bilbordi sa ovim sadržajem postavljeni su dužinom putnog pravca Podgorica–Trebinje.

Rezolucija – šta ste to riješili?!

Rezolucija – po definiciji: ono što rešava. Šta ste riješili? Da nas uvaljate u ratno blato NATO pakta? Da nas po zapadnim kalupima skockate u pakete topovskoga mesa? Da nam pleća posrću pod teškom ratnom opremom, noge nose po belosvjetskim pustinjama iz kojih crpite zadnje zemaljske zalihe nafte, a duše nose duše onih koje ste mučeničkom smrću umarali i umorili?

No paseran, “gospodo”! Narod Crne Gore je stao PROTIV! Ne damo vam svoju zemlju. Nismo vam je ni nudili. Ne damo vam svoju djecu. Za bolje stvari smo ih nivili. Ne damo vam kulturu i tradiciju. Nije to nešto što se može samo dati, prodati ili pak “zaokrenuti”, kako ste se drznuli nazvati izdaju koju spremate. Ne damo vam slobodu, ne damo vam misli i snove, ne damo vam ni crno ispod nokata jer i to biste, takvi kakvi ste, našli načina da “valorizujete” u opskurnim trgovačkim dilovima.

Ne priznajemo sramotu koju namećete na obraz Crne Gore. Ne priznajemo drugovanje sa ratnim zločincima, trgovcima ljudskim mesom i ostalim Zmijama vašeg prijateljskog kružoka. Crveni tepisi koje njihovim posjetama prostirete od naše su i bratske nam krvi pocrvenjeli. Crna Gora će stresti te i slične ponjave sa svoje časne zemlje.

Vaš janjičarski odnos prema svemu što bitiše najbolje se ogleda u vašoj potrebi da dokažete lojalnost stranim i neprijateljskim ambasadama. A narod pamti i zna: najgori su janjičari. Pamti zato što se ovdje još uvijek čuju gusle. Zna zato što još uvijek čitamo na ćirilici, pismu na kojem je Andrić pisao o nekim prošlim janjičarima, ali i o vama, upozoravajući nas.

Zato vam neće pomoći ni rezolucije ni slični sepeti u koje ste spremili da uprtite volju naroda i poklonite je zapadnim žrtvenicima. Ne dijelimo i nećemo dijeliti mišljenja i „rezolucije“ sa fukarama i njihovim šefovima. NE U RAT – NE U NATO, kratko i jasno.

IZVOR: in4s.net