Nema srpskog sela u okolini Srebrenice i Bratunca koje nije gorelo (VIDEO)

Nema srpskog sela u okolini Srebrenice i Bratunca koje nije gorelo, gde vojnička čizma tzv. Armije RBiH nije pokušala da izbriše trag svemu što je srpsko. U selu Obadi ubijena je gotovo sva porodica Petrović.

O kakvim gnusnim zločinima je reč, najbolje pokazuje primer sela Zagoni, kada su muslimani iz Srebrenice ubili 14 srpskih civila dok su radili na njivama. Tatomiru Gvozdenoviću ubili su sestru.– Koja je bila vidni civil u šortsu i majici… Na kraju je i izmasakrirana – priča Gvozdenović.

Slika Dobrine Prodanović, iz Ratkovića kod Srebrenice koja drži lobanju ubijenog sina Živana, obišla je svet. Kakva je antisrpska propaganda u zapadnim medijima vođena nakon rata, svedoči činjenica da je upravo ta fotografija prikazivana kao navodna fotografija majke nedužnog Bošnjaka kojeg su mučki ubili Srbi.

Rada, Milica, Božana, Milan… Samo su neka od srpskih imena ispisana na spomenicima u Srednjem Podrinju. Svedoče o strašnim zločinima od 1992. do 1995, a ubijeni su zato što su se upravo tako zvali

Slika srpske majke sa lobanjom sina Foto: RTRS 

Izvor: Govori Srbija,SRBI NA OKUP