Na odelima američkih olimpijaca ruska zastava

Na svečanim odelima tima Polo reprezentacije Amerike, sa fotografija koje je njihov olmpijski komitet objavio, jasno se vide i ruske zastave.

Na svečanim odelima tima Polo reprezentacije Amerike, sa fotografija koje je njihov olmpijski komitet objavio, jasno se vide i ruske zastave.

U medijima i društvenim mrežama povela se diskusija o svečanim odelima olimpijske reprezentacije SAD, u kojoj će se sportisti pojaviti na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijade u Rio de Žaneiru.

Po mišljenju nekih novinara i korisnika društvenih mreža, na odelima američkih sportista se jasno vidi ruska zastava. Na majicama sportista su bele, plave i crvene pruge. Tako da se, kada su sakoi zakopčani, stiče utisak da na sebi imaju boje ruske zastave. Kako smatra sportski novinar Kevin Kaduk, iako ruska i američka zastava imaju iste boje, nije jasno zašto su pruge raspoređene baš na takav način.

Kako piše Kaduk, sakoi mogu ostati i raskopčani, ali teško da američki sportisti žele da izgledaju „neuredno” u očima međunarodne zajednice.

Korisnici društvenih mreža su sa ironijom reagovali na odela američkih sportista, prenosi RIA „Novosti”.

„Da nisu prste opet umešali ruski hakeri? Majica američke reprezentacije za ceremoniju otvaranja izgleda kao ruska zastava”, piše ‏@UniWatch.

„Izgleda kao da su obukli plavi sako preko ruske zastave. Kako ste uopšte to dozvolili?” – pita se ‏@purplecarnival.

„Jesu li to greškom rasporedili boje kao na ruskoj i srpskoj zastavi, ili je to komična slučajnost? Neka Bog čuva RuS&USA ” – komentariše @absolutefriends.

Neki drugi korisnici su oštrije reagovali.

„Bacite ta odela. I rešite se tih belih pantalona. Ne treba nam ruska zastava na našim sportistima”, piše @SpencerLeone.

Većina komentara koje prenela ruska agencija sadrže poruke neprijateljstva i ne podržavaju ovakav gest (ne znamo kakvo je zaista raspoloženje uopšteno gledano jer je izbor sveden) ali on je visoko iznad političkih događaja, duboko ljudski, hrabar i dostojanstven.

Iako u Srbiji s pravom, zbog urušavanja naše države i drugih zločina prema srpskoj državi i narodu Amerika nije omiljena država i često je na meti kritika srpske javnosti, ovako hrabar gest nećete videti kod srpskih sportista koji će uporedo sa predstavnicima šiptarskih separatista šetati na ovoj istoj ceremoniji.

IZVOR: kmnovine.com

Foto: TEAMUSA