MORALNO BESPUĆE SRBA – Srpski rulet 3

Orvelovska Evropa, uspjela je stvoriti orvelovsku Srbiju. Uistinu, početkom 21. vijeka, većina Srba se, u jednom momentu, odreče i svoje vjere i svoje duhovnosti – odrekoše se sebe a neki novi, njima stran i izopačen sistem vrednosti primiše! što je vodilo velikoj destrukciji srpske nacionalne svijesti i potpuno urušavalo srpski moralni kodeks i integritet – i naroda i države! Razarano je i gotovo razoreno srpsko nacionalno i duhovno biće!
Uskoro je marionetska srpska vlast sve najpoznatije i najviđenije Srbe (kompletno vojno i političko rukovodstvo svih Srba iz doba građanskih ratova devedesetih godina – ne samo iz Srbije već i iz genocidom ukinute RSK kao i postojeće, sačuvane RS) poslušno počela hapsiti i “isporučivati” u Hag na tobožno suđenje – da “dokažu svoju nevinost”! (ne, da im se dokaže krivica!) Posebno će, izuzetno morbidno, krajnje ponizno i razarajuće za psihu naroda i njegov moral, djelovati hapšenje i “isporučivanje” bivšeg predsjednika S. Miloševića u Haški tribunal (kakav udomaćen i namjerno plasiran izraz radi svjesnog ponižavanja i mimikrije – isporučivati čovjeka, i to predsjednika Srbije, kao paket – pa, naravno, to i nije čovjek!) da mu se sudi za izazvane ratove i navodnu agresiju i zločine srpske vojske. Hapšenje i “isporuka” S. Miloševića u Hag izvedena je baš na Vidovdan 2001. god. naravno, baš na Vidovdan! – da bi se on, ali i srpski narod do kraja ponizili!!! Tako se nastavljala duhovna vertikala srpskih stradanja i izdaja (“započeta” još sa Vukom Brankovićem na Kosovu) izgrađena na proevropskom obrenovićevskom moralu sječe kumove glave i njeno predavanje vladajućem silniku kao dokaz za vjernost i pokornost (da li je ovo poslednji slučaj u srpskoj istoriji?) – a sve uz pravdanje da se tim činom, zlo, koje je pritiskalo srpski narod, može izbjeći ili bar odložiti. Otužna slika moralnog posrnuća kvinsliške vlasti, potvrdiće se i poslije nekoliko godina nakon smrti (ubistva!) S. Miloševića u Haškom sudu kada se vlast neće udostijiti ni da pristojno sahrani prvog predsjednika Srbije u njenoj istoriji!? (ali zato hoće, “gle čuda nenadanog”, skoro milion Srba, koji su se tada već počeli “buditi” od “demokratske” obmane, odavši mu poslednju počast kao državniku!)
Glavni egzikutor svih ovih nedjela će, naravno, biti DOS, predvođen zapadnim Namjesnicima (Z. Đinđić i V. Koštunica a kasnije i B.Tadić a kasnije i …) Srbija je dobila najgore predstavnike vlasti u svojoj istoriji! koji su, slijepo i bez pogovora, izvršavali naloge Zapada, često čineći i više, nego što se od njih tražilo! Naravno, sve na štetu Srba! A to i ne čudi jer je na vlast postavljena odabrana prozapadna “demokratska elita” – marionete; potpuno moralno srozani i isprani likovi koji pomisliše da odricanjem sebe, a ne preispitivanjem sebe, mogu postati neko i nešto. Posebno pogubno će na srpski narod djelovati medijsko “ispiranje” mozgova (najsofisticiranija psihološko – propagandna agresija) koje će voditi urušavanju svih etičkih načela proizašlih iz bogate kulture (dovoljno je samo upoznati srpske srednjovjekovne manastire na KIM) i istorije srpskog naroda (koja se sistematski brisala i nipodaštavala – a Srbi, upravo, imaju velikih razloga da se istorijom ponose kao rijetko koji narod na svijetu; Srbi su u cijeloj svojoj istoriji, i u prvom i u drugom svjetskom ratu, uvijek bili na progresivnoj strani svijeta i isticali se u svojoj borbi za slobodu i dostojanstvo čovjeka i naroda) Tako se krug zatvarao – posljedice takvog djelovanja su bile katastrofalne; sve više su se u Srbiji promovisale “teorija” Zapada o srpskoj krivici a takva priznanja su značila, naravno, ne samo amnestiranje Zapada za učinjena zlodjela do sada već i opravdanje za buduća, nova – za,već otvoreno, otimanje Kosova (negiranje rezolucije 1244) jer “Srbi su krivi za sve” i normalno je da budu kažnjeni, što će izazivati još veće frustracije, zebnju i strah kod običnog čovjeka – voditi velikom moralnom posrnuću mnogih Srba. Srpski etički kodeks, zasnovan na slavnoj istoriji, svetosavlju i kosovskom zavjetu biće skoro potpuno urušen a nacionalna svijest i odgovornost potrta (bar privremeno) a njihovo mjesto zauzeće novi, ogoljeli i razljuđeni vrednosni sistem Zapada potpuno stran srpskom biću (uostalom i mnogima na Zapadu) Bio je to definitivni moralni krah i Srba i Srbije!!!

Ovakvog poniženja i samoponištenja nije bilo u istoriji Srbije – postalo je sramotno i Srbinom se zvati! Potvrđena je nula!!! (vjerovatno, najveća u modernoj srpskoj istoriji – čak i za vreme okupacije u drugom svjetskom ratu i kvinslingške Nedićeve vladavine postojale su velike i jake organizovane slobodarske snage – partizani, pa i četnici, koje nisu prihvatale okupaciju i pružale su energičan otpor a sada, u miru, u ovom novom “savremenom” nastavku okupacije po starim planovima iz četrdesetih godina, gotovo svaki otpor, bar za kratko, u Srbiji je bio ugušen jer su srpska duhovnost, moral i nacionalna svijest bili skoro potpuno ponovo razoreni… ali, ne treba se čuditi… ovoliko zlo koje se ustremilo na srpski narod ni jedan drugi narod ne bi izdržao – nestao bi!) Sve je perfektno iscenirano i razrađeno na Zapadu – sve je poduzimano svjesno i planski da se Srbija kao država uništi a Srbi izoluju,osude i ponište kao nacion! (Srećom, srpski nacionalni duh je ostao bar djelomično sačuvan kod prekodrinskih Srba a posebno kod Srba u RS – koji je bio, inače, skoro upotpunosti nestao kod njih prije odbrambenog rata devedesetih godina a onda je, u toj velikoj nesreći koja ih je snašla, oživljen)
Ovoliki moralni pad i zlo koje se obrušilo na srpski narod, nije moglo proći bez daljnih nesreća a kulminiralo je nerazjašnjenim ubistvom (gdje su, vjerovatno, bile uključene i agenture zapadnih sila ali i vrbovane i kriminalizovane bezbjedonosne strukture države koje su bile pod njihovim patronatom) novog “naprednog” (“evropskog”) lidera Srba, Z. Đinđića, glavnog izvođača nove evropsko – dosovske Srbije. Zlo se nastavljalo na zlo! Uskoro, poslije ubistva Z. Đinđića i još većeg “dosmanlijskog” divljanja i na kratko, uvođenja diktature (“Sablja”) došlo je do cijepanja DOS-a, ali i tako raspolućena i renovirana, ta grupacija je nastavila vladati Srbijom, sada nešto više “umivena” – u skladu sa njenim novim liderima V. Koštunicom i B. Tadićem. Ipak, i ova garniture vlasti je u sebi i dalje nosila ono “dosovsko,“ samouništavajuće i ponižavajuće koje je prihvatano kao sastavni dio savremene zapadne demokratije (i naravno, kao glavna ulaznica za EU! “Put bez alternative!” ) Srbiji je obećavano i dalje sve – a Srbi, samo treba da ispune sve uslove i ucjene; osuđujući i uništavajući sebe! Srbi, samo tako i mogu postati dio zapadne civilzacije, čija suština, ustvari i jeste u poništavanju svih različitosti i posebnosti u odnosu na nju (a posebno civilizacije i kulture istočno – pravoslavnih naroda na njenim granicama – podrazumjeva se, prvenstveno Srba i Rusa, koje je Zapad oduvijek doživljavao kao remetilačko, strano tkivo na evropskom prostoru) Manipulatorska uloga Zapada, posebno je veoma vidljiva, u cijepanju “državne zajednice” Srbije i Crne Gore koju su, tobože pomagali da se izgradi kao novo demokratsko eksperimentalno rešenje na određeni rok (nigdje viđeno u svjetu!) Naravno, takva hibridna državna zajednica je bila neuspješna i morala se potpuno demontirati – a to i jeste bio cilj! “Demokratski” referendum u Crnoj Gori je donio definitivno “demokratsko” rješenje – stvorene su dvije samostalne države; nove, od jednog naroda napravljene – gotovo neprijateljske! E, to je demokratski i evropski! Dok se Evropa, uistinu,više silom nego milom – ali ujedinjuje! srpski etnos se cijepa i razdrobljuje!

solana
Foto: news.bbc.co.uk

Da apsurd bude veći, glavni arhitekta uvozne zapadne demokratije u Srbiji (koja se davno u demonokratiju pretvorila!) bio je evropski diplomata Havijer Solana, isti onaj čovjek koji je bio i glavni arhitekta “Milosrdnog anđela” (izdao naređenje NATO paktu za zločinačko bombardovanje 1999 – sada visoki činovnik, nekakav “komesar” u EU) a ta činjenica ništa neće smetati dosovskoj vlasti da izuzetno uvažava takvu “demokratsku” figuru, što samo po sebi govori o moralnom bespuću srpske demokratske elite!

Odlomak iz: SRPSKI RULET 3 (ZAPADNA “DEMOKRATIJA” – EU) – drugi dio

Foto: njuz.net, news.bbc.co.uk