Milanko Kovačević: ŠARGAREPA NA ŠTAPU

SLOBODNA SVIJEST – POGLED OTVORENIH OČIJU

(odgovor na lažne teze Zapada)

  1. teza-Srbi moraju, htjeli-ne htjeli, sarađivati sa prijateljskim Zapadom jer ih u suprotnom očekuje bijeda, izolacija i sankcije a možda i novi ratovi -opšta propast! Nestanak i naroda i države!

Dakle, Srbi se moraju povinovati volji i interesu Zapada (čak ako je i cijena te saradnje  srpsko odustajanje od “Kosova”)

               Ova teza se “lansira” s namjerom da se uruši moral u narodu i sugeriše besmislenost otpora kojim se ne postiže ništa – samo stradanje; izolacija, sankcije, rat ! Sili se ne može ništa! Ona se mora prihvatiti kao takva i mora se povinovati njenoj volji. Srbi se moraju pomiriti sa sudbinom. Dželati su postali prijatelji! a žrtvi Srbima ostaje samo zahvalnost za prijateljstvo!…kapitulaciju i predavanje sudbine zemlje i naroda njima-agresorima, u ruke.

Ali, mora li biti tako? Ima li načina da se Srbi oslobode smrtnog zagrljaja!?

Naravno da ima! Svjesno se “zaboravlja” da ovo nije vreme devedesetih već je 2011. god. Treba se samo osloboditi straha! Sada su se znatno promjenile svjetske okolnosti i ta velika i strašna aždaja sa Zapada više tako lako ne guta narode i države – sve je više onih u svijetu koji joj pružaju otvoren otpor i u tom smislu Srbija više nije usamljeno ostrvo. Dakle, izolacija i sankcije ne mogu biti, niti mogu “proći” u SB UN, ali ne mogu biti ni van SB, jer Srbi imaju većinu svijeta za ekonomsku i svaku drugu saradnju tj.može doći samo do prekida ekonomskih odnosa sa nekim zapadnim državama  što za Srbe (bar sudeći po dosadašnjoj saradnji) i neće biti neki veliki gubitak. Pretnja sukobima i ratom isto tako, u ovom trenutku, je malo vjerovatna da će se realizovati, jer ni NATO pakt ne smije tako drsko i zločinački napasti Srbiju (kao sto je 99.) zbog izmjenjenih geopolitičkih okolnosti. Problem Kosova je dignut na svjetski nivo i on se može rješavati samo na tom nivou – a tu NATO pakt čeka  uspravljena Rusija i ne samo ona. Dakle, napadom na Srbe sada, NATO pakt bi napao sve svjetske pravne principe i norme – ušli bi u otvoren rat sa svijetom a to je još uvijek velik zalogaj i za tu Silu Zla.Upravo zbog toga,svaka pretnja ratom ne može i ne bi smjela biti, nikakav argument za nezavisnost Kosova i pogotovo ako se Šiptarima, kao nacionalnoj manjini, daju sva međunarodno zagarantovana prava  (a Srbi su im dali prava veća nego što je i jedna druga država na svjetu dala svojoj nacionalnoj manjini još 1974.god.a zašto onda ne bi dali i sada )

Uistinu, nema razloga za strah a na kraju i ako postoji  strah Srbi ga moraju pobijediti (kao što su i njihovi preci vijekovima radili) i stati neprikosnoveno na branik otadžbine

Samo tako će Srbi spasiti Kosovo! I svoju dušu, i svoju državu!

(Čipovanje Srba)

Beograd, 2011.