Milanko Kovačević: KOMESARSKI NALOG: “EU NEMA ALTERNATIVU”

SLOBODNA SVIJEST – POGLED OTVORENIH OČIJU

(odgovor na lažne teze Zapada)

     

5.teza-Materijalno blagostanje, sloboda,ljudska prava i demokratija postoje samo na Zapadu (SAD i EU)  te bez zapadnih vrednosti i saradnje sa Zapadom nemogući je društveni razvoj  i napredak, pa čak ni opstanak srpske nacije i države – EU nema alternativu!

 

               Ni u ovoj tezi nema dilema –Srbi mogu opstati samo u saradnji sa Zapadom (tj. moraju bez pogovora prihvatiti sve nazore ali i interese Zapada jer su to i srpski  interesi!) jer će tako dobijati i dalje ekonomsku i svaku drugu pomoć (“ baštiniti vrednosti zapadne demokratije i blagostanja”)

Bez ulaska u EU nema Srbima “života”!.. 

Besmislica!!! Naravno , Srbi  jesu dio Evrope ali i pored određenih vrijednosti koje mogu (i trebaju! –od “prijatelja” se najbolje uči!) usvojiti od današnjeg Zapada, jasno je da su Srbi posebni samostalni duhovni subjektivitet jer tekovine moderne zapadne civilizacije su samo dio srpskog duhovnog nasleđa. Osnovno  duhovno ishodište i temelj srpske duhovnosti je, ustvari, kosovsko duhovno nasleđe i svetosavlje kao dio velike hrišćanske civilizacije (na koju je Zapad davno zaboravio!) Iz navedenog je evidentno da je danas već riječ, ipak, o dva različita vrednosna sistema koji se moraju uvažavati kao nesporna činjenica i to je prvi uslov za poželjnu međusobnu saradnju (ako je ona ikako moguća?)

Svakako,Srbi trebaju biti spremni za saradnju sa Zapadom  ali i moraju biti svjesni  i  svih opasnosti koja ona može (i nosi) sa sobom.Zapad, je svoju razvijenost i materijalno blagostanje stekao  najviše osvajajući i eksploatišući druge zemlje i narode (što i danas čini držeći mnoge ,na ovaj ili onaj način, u kolonijalnom ropstvu – a možda zato otimaju i  Kosovo…) Zato je i “smišljena” EU (bilo je sličnih ideja i ranije – Hitler itd.) a to svakim danom sve više osjećaju “usrećene” članice Juga i Istoka Evrope, a sada,posebno Srbija. Iako su prozapadne vlasti dobile od Zapada izvjesnu novčanu pomoć poslije 5.oktobra kao nagradu za saradnju i prihvatanje zapadnog koncepta “demokratizacije” društva, ta sredstva su daleko manje vrednosti od onoga što su  uzeli  Srbiji tzv. privatizacijom – uvođenjem divljeg liberalnog kapitalizma Zapad je, praktično, preuzeo mnoge privredne resurse direktno ili preko svojih predstavnika (tajkuna) za mala ili nikakva novčana sredstva i nadoknade kao i  kompletno tržište u Srbiji za plasman svojih proizvoda  i tako Srbiju potpuno opljačkao (a tek o štetama od ekonomskih sankcija i od genocidnog bombardovanja Srbije da i ne govorimo – procjene su na stotine milijardi dolara ) Toliko o dobročiniteljstvu  Zapada i “velikoj pomoći” koju pruža Srbiji!

            Moraće Srbi jednom naučiti-Zapad nikad ništa ne daje već naprotiv, “debelo” naplaćuje i uzima (i ne samo od Srba!)

 Jednostavno, zapadni sistem vrednosti je tako građen i sagrađen kroz vijekove i on tako funkcioniše. Ekonomski i  tehnološki razvoj kao i beskrupuloznost proizašla iz duhovne i moralne zatupljenosti  materijalističkog pogleda na svijet i život čovjeka u njemu, razvili su na  Zapadu “pragmatično” djelovanje (imperijalizam  u raznim oblicima) u širenju njihovih “vrijednosti”  “Carstva  zemaljskog” –“progresa, slobodarstva  i  demokracije”, počevši od kršćanskih ratova, istrebljenja domorodaca, inkvizicija, unijaćenja, kolonijalizacija pa sve  do izgradnje “Novih svjetskih poredaka”- Hitlerovog , i ovog  najnovijeg Američkog ( ukrašenih Aušvicom, Hirošimom, Vijetnamom,  “Milosrdnim anđelom”,  Avganistanom , Irakom..) To je sistem bez ikakvih moralnih skrupula (maksima; Bog=dolar-evro, nepoznaje moral!)  a “priče” koje Zapad “prodaje” svijetu o individualnim slobodama, demokratiji i ljudskim pravima, nisu ništa drugo nego najsurovije manipulacije  nad već čipovanim, razljuđenim i razduhovljenim masama (također, sve više su “šarene laže” i “bajke” o materijalnom blagostanju koji donosi zapadni sistem)

Uistinu,na Zapadu ništa novo-sve je jasno-ali problem su Srbi!

Oni su, uprkos svemu, još uvijek zadržali autohtoni  vrednosni sistem; duhovna i moralna vertikala srpskog naroda je opstala ( uprkos svim iskušenjima!) crpeći snagu iz temelja hrišćanske civilizacije i srpskog svetosavlja, neprestano se napajajući neiscrpnom duhovnom i moralnom energijom kosovskog zavjeta i “carstva  nebeskog“- a bili su i ostali susjedi Zapada! što će, pored ostalog, htjeli to Srbi ili ne, uvijek neminovno voditi stalnom sudaru ta dva svijeta, dve civilizacijske vrednosti! – “Carstva zemaljskog” i “Carstva nebeskog”! Činjenice su neumoljive! Srpski interesi i sistemi vrednosti su značajno  različiti od zapadnih, kao što se uostalom Zapad, sa svojom imperijalističkom i anticivilizacijskom ideologijom Novog svjetskog poretka razlikuje i od drugih dijelova svijeta.

Iz svega navedenog potpuno je jasno: Zapad je , po samoj svojoj suštini i licemjeran i imperijalistički – suprotan od Srba! Zapadu trebaju vazali a ne ravnopravni partneri – a to Srbi nisu, niti mogu biti (bez obzira na instaliranu vlast) To je istina! a ako je to tako,onda nije teško zaključiti: takva “Evropa” ne može biti (i nije!) kuća za Srbe! Ona mora imati i ima alternativu-još uvijek Srbima ostaje veći dio svijeta za ekonomsku i svaku drugu saradnju  (Rusija, Kina i druge zemlje) Srbima, ustvari (htjeli to ili ne) preostaje mukotrpna “borba” protiv najvećeg dijela zapadnih “vrednosti” a svoj ekonomski i društveni prosperitet moraće potražiti u saradnji sa prijateljski nastrojenim ostatkom svjeta. Samo tako će se Srbi spasiti porobljavljanja sa Zapada, sačuvati svoju slobodu, ekonomsku neovisnost, duhovni identitet i samosvojnost – tj.sačuvati cjelovitu svoju državu i KiM u njoj .

Povlađivanje Zapadu Srbe vodi u samouništenje – nestanak i Srba i Srbije!

 foto:Fakti.org

 

(Čipovanje Srba)

Beograd, 2011.       `