KAPETAN DRAGAN: DOKAZAĆU DA SAM NEVIN

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, izjavio je da će izneti dovoljno dokaza da nije bio umešan u ratne zločine o kojima govori optužnica koju je protiv njega podigla Hrvatska.

«Najzadovoljniji sam što se u toku dosadašnjeg sudskog postupka videlo da me svedoci optužbe ne terete onako kao je to prikazaano u javnosti. Sada su na redu moji svedoci», izjavio je Vasiljković za beogradske «Večernje novosti».

 

U izjavi proslijeđenoj posredstvom njegovog advokata Slađane Čanković, Vasiljković je dodao da je dosadašnje suđenje bilo korektno i da je zadovoljan postupkom, ali mu zbog pregleda obimne dokumentacije, problem predstavlja to što mu nije dozvoljeno da koristi kompjuter u zatvoru.

Advokat Čolaković navodi da je pritisak javnosti bio najveći problem tokom suđenja i izražava uverenje da će do kraja suđenja biti jasno kakvu je ulogu imao Vasiljković u događajima koje spominje optužnica.

Vasiljkovićev advokatski tim za sada ne pominje koliko će svedoka odbrane biti, a očekuje se da će na sudu biti prikazan i video-materijal.

Odbrana će sa ispitivanjem svedoka početi u aprilu ili najkasnije maju, a teško je prognozirati kada će biti izrečena presuda, navodi list.

IZVOR: NEWS-FRONT