Kako su Srbi postali Albanci (VIDEO)

Srbi u Albaniji bili su jedna od najobespravljenijih nacionalnih manjina u Evropi čije je potpuno nestajanja sprečilo samo vreme koje neminovno donosi promene.

  
Dok su Šiptari, deo albanskog naroda, uživali veća prava na KiM nego njihov ostatak u Albaniji, Srbima su istovremeno meana imena, vera, jezik i tako su nestajali. Ni danas nema velike razlike u njihovom položaju.

Poznata dokumentarna emisija RTS-a „Kvadratura kruga“ na svom Jutjub kanalu objavila je video pod nazivom „Kako su Srbi postali Albanci“. Iako nije emitovana ovih dana već nešto ranije, izuzetno je važan dkument i predstavlja opomenu i podsetnik šta će se desiti i sa Srbima sa Kosova i Metohije ako dozvolimo da vlast zavri svoju priču „o kompromisima“sa šiptarskim separatistima.

Isprva narod, njegova imena, nazivi a zatim i nasleđe albanizovaće se i predstaviti kao „kosovarsko“ odnosno albansko. Srba će nestati u korenu!Pogledajte i pokažite video svima koji mogu da utiču na to da izdaja kakva nema premca u srpskoj istoriji, u Albaniji ima dokaza o svoj svojoj veličini i nesreći.

O svemu ostalo je mnogo dokaza ali živa reč ipak ostavlja najveći utisak. Poslušajte svedočenje Srba iz Skadra.

Izvor: KMNovine