Kako su Srbe u Crnoj Gori nacionalno preimenovali u Crnogorce

Postupi po naređenju!

Tehnologija je bila vrlo jednostavna u rubrici narodnost, ako si se iskazao da si srpske, oni su to jednostavno prekrižili i napisali crnogorske.

Školsko svjedočanstva Naoda Vukovića, iz Merulje – Srez Šavnički, učenika 4. razreda osnovne škole u Novakovićima od 10. jula 1945. godine, pokazuje kako su odmah poslije Drugog svjetskog nove komunističke vlasti po direktivi preimenovali djecu – Srbe u Crnogorce.

Naod Vuković koji živi u Nikšiću i može potvrditi vjerodostojnost ovog značajnoj dokumenta o ,, pokrštavanju“ Srba u Crnogorce.

Tehnologija je bila vrlo jednostavna u rubrici narodnost, ako si se iskazao da si srpske, oni su to jednostavno prekrižili i napisali crnogorske.

svjedo;anstvo

Iz svjedočanstva se jasno vidi da su djeca učila srpski jezik, koji je danas jednostavno dekretom preimenovan u crnogorski, po istom modelu koji su komunističke vlasti koristile 1945. godine.

Iz ovih razloga nije se čuditi da su Srbi, kojih je bilo u knjaževini Crnoj Gori 1909. godine 94,38 %, na prvom posljeratnom popisu ,, demokratske“ 1948. godine, za vrijeme rezolucije Informbiroa ,, nestali“ i bili simbolično iskazani sa 1, 78 %.

Narodnosti crnogorske u knjaževini i kraljevini Crnoj Gori nije postojalo i bila je 0 %, da bi ,, demokratske“ 1948. godine naglo narasla na 90, 67 %.

Danas se neokomunisti čude kako je Srba na popisu 2003. godine bilo 31, 99 % , a Crnogoraca 43,16 % ?
Za očekivati je da se u budućnosti stvari vrate u logičku ravan, i da se Crnogorci vrate narodnosti svojih predaka tj. da budu Srbi.

P.S. Obratite pažnju ko je “ pokrštavao“ Naoda Vukovića?  Niko drugi do učitelj i upravnik škole a njegov brastvenik Arsenije Vuković !!!

IZVOR: IN4S