IVAN IVANOVIĆ: KOLAČI VIKTORIJE NULAND

Kako smo mogli da vidimo proteklih dana u medijima, za 11. jul najavljen je dolazak u Srbiju državnog sekretara SAD Viktorije Nuland, poznatije u političkim krugovima pod nadimkom „žena zlo“.

Dama sa ovako prefinjenim nadimkom dolazi u Beograd kako bi se sastala sa predstavnicima Vlade Srbije, ali i civilnog društva. Predstavnici Vlade znamo dobro ko su i njima će biti zavrtane uši oko otvaranja poglavlja 23 i 24, tražiće se ubrzano prihvatanje nezavisnosti Kosova i Metohije, promena Ustava RS, uvođenje sankcija Rusiji i to je ono što je i očekivano.

Međutim, ono što nam je nepoznanica to je sastanak sa predstavnicima civilnog društva. Sigurno se pitate ko su predstavnici civilnog društva, a pošto nam to nije navedeno, ostaje nam samo da nagađamo. Ja sam ubeđen da će se na tom sastanku civila okupiti kompletan NVO sektor, od Sonje Biserko, Nataše Kandić, LGBT aktivista, predstavnici „nezavisnih“ medija, Jelene Milić i ostalih petokolonaša u Srbiji koji se finansiraju iz budžeta SAD.

Tema razgovora će po svoj prilici biti smanjenje ruskog uticaja u Srbiji, koja bi trebalo da se ogleda u uvođenju sankcija Rusima i totalnoj obustavi saradnje sa njima. Visoki funkcioneri SAD sve češće izražavaju veliko nezadovoljstvo zbog ogromne popularnosti Vladimira Putina u Srbiji i želje građana da Srbija obustavi EU integracije, i da politiku povede ka totalnoj saradnji sa Ruskom Federacijom.

Viktorija Nuland poznata je po svom obilasku Ukrajine kada je antivladinim demonstrantima delila keks. To je bila podrška demonstrantima koji su se okrenuli protiv „surovog diktatora“ koji je odbio da potpiše „Sporazum o pridruživanju sa Evropskom Unijom“. Započeo je sada već čuveni „Majdan“, odnosno demonstracije koje su se pretvorile u antirusku histeriju, a zatim i u građanski rat.

Viktorija

Nakon par meseci utvrdilo se da demonstranti kojima je Nuland delila keks, nisu uopšte neki namučeni i obespravljeni građani koji su izašli da se bore zbog okretanja Ukrajine od EU, već su to bili aktivisti dobro organizovanih nacističkih grupa koji su zemlju uveli u građanski rat.

Samim tim, postavlja se pitanje da li iz sličnih razloga Nulandova obilazi i srpske NVO, pardon, predstavnike civilnog društva, kako bi im obećala keks koji će dobiti ukoliko započnu proteste ako se Srbija okrene ka Rusiji?

Ono što je očigledno, to je da „žena zlo“ dolazi u Srbiju da pošalje jasnu poruku srpskoj vlasti i narodu. Ukoliko ne budu ispunjeni svi zahtevi koji dolaze iz SAD , Srbija se lako može pretvoriti u Ukrajinu, a brojne NVO i različite ispostave zapadnih agentura samo čekaju mig od svojih finansijera kako bi krenule da obavljaju prljav posao.

Srbiji se šalje jasan znak da SAD neće tolerisati bilo kakvo okretanje ka Rusiji i obustavu EU integracija.

Situacija u kojoj se nalazi Srbija zahteva hitne i duboke političke rezove. Politika igranja na više frontova i očijukanja sa svim stranama koju vodi Vučić i Vlada Srbije može imati teške i katastrofalne posledice po srpski narod i državu.

Vreme je da se opredelimo i da stanemo rame uz rame sa osvedočenim prijateljima. Srbiji su potrebne nove političke snage koje imaju hrabrost da to sprovedu i koje nisu došle na vlast uz pomoć zapadnih agentura. Svaki dan našeg kašnjenja ka okretanju ka Rusiji, vodi nas sve bliže ka kolačima Viktorije Nuland.

IZVOR: SRB.News-Front.info