HRVATSKI ISTORIČAR KOJI TVRDI DA SU SRBI STAROSEDEOCI BALKANA: Austrija i Nemačka manipulisali istorijom kako bi…(VIDEO)

Gost emisije „Intervju“ produkcije „Balka info“ bio je Goran Šarić, katolički istoričar i teolog.

Goran Šarić (Foto: Jutjub)

Šarić je postao poznat nakon što je u medijima izneo niz tvrdnji po kojima su Srbi potomci Ilira starosedelaca Balkana, a da se može pratiti veza stanovnika Lepenskog vira i Vinče sa današnjim stanovnicima Srbije i Balkana.

On je, kao što tvrde i brojni istoričari u Srbiji, objasnio da su Austrija i Nemačka manipulisali istorijom kako bi Slovene pokazali kao doseljenike na Balkan i u tome našli opravdanje za kolonizaciju ovog prostora od strane Germana.

Goran Šarić odgovara na ključna pitanja na temelju dugogodišnjih istraživanja arhiva od Vatikana, preko Beča i Dubrovnika. Našu prošlost, sadašnjost i budućnost rekonstruiše pomoću nekoliko stotina različitih izvora i koristeći preko 20 naučnih disciplina u analizi.

Šarić govori o prelasku sadašnjeg stanovništva Hrvatske iz pravoslavlja u katoličanstvo, malom procentu turskih gena među srpskim stanovništvom i mitu koji je nastao o turskom silovanju srpskinja. On objašnjava da su među Turcima ima mnogo više srpskog gena nego obratno i objašnjava šta su razlozi tome.

O srpskim kraljevima pre Nemanjića saznajte OVDE. Najmoćnije rusko oružje posle atomske bombe pogledjatje OVDE.

Izvor: Balkan info/Pravda, Oslobođenje

One thought on “HRVATSKI ISTORIČAR KOJI TVRDI DA SU SRBI STAROSEDEOCI BALKANA: Austrija i Nemačka manipulisali istorijom kako bi…(VIDEO)

  • 24. decembra 2017. at 13:48
    Permalink

    Turci su se doselljavali u Malu Aziju 11 – 14 veka. Zatekli su bele Grke, Jermene i Kurde u Maloj Aziju. Mešali su se i sa Srbima, Bugarima, Vlasima, Jevrejima i Arapima.

Comments are closed.