Хрватска дуплирала листу захтева према Србији!

Загреб – Хрватска је у финишу холандског председавања ЕУ дуплирала листу својих захтева, што је био главни разлог зашто пре два дана није дато зелено светло за отварање преговрачких поглавља 23 о 24 са Србијом.
Уз већ позната три услова, затражили су и покретање питања жртава ратних злочина, несталих особа и приступ тајним архивама.
Ставке на којима Загреб сада инсистира, досад се нису званично појављивали у расправи за усаглашену преговарачку позицију.
„Остале земље чланице нису могле са тим да се сложе, па је састанак радне групе за проширење тако завршен без резултата“, истиче извор „Новости“ из Европског савета.
Загреб је досад упорно инсистирао на три услова: пуна сарадња са Хашким трибуналом, укидање закона о универзалној јурисдикцији и већа права за хрватску мањину у Србији.
Хрватски шеф дипломатије Миро Ковач, није могао ни да потврди ни да демантује да је Загреб додао захтеве.
„Ја о томе ништа не знам“, рекао је Ковач.
Он каже да је већина хрватских захтева прихваћена и укључена у платформу на којој ће се водити преговори.
„Треба усагласити још неке детаље и верујемо да ће то бити брзо. Још се преговара, о детаљима не могу да говорим. А, информација да Загреб тражи ратну одштету је чиста измишљотина“, додао је Ковач.

ИЗВОР: Новости/vaseljenska.com
Фото: Profimedia

One thought on “Хрватска дуплирала листу захтева према Србији!

  • 25. јула 2016. at 19:31
    Permalink

    Dajte ljudi..pa zar neko hrvatsku smatra nekom ozbiljnom drzavom..sprdnja koja se ne srece svaki dan..njihovu vanjsku politiku vodi njemacka i prema tome…njihovo je da sluze nijemcima i da cute da im ne podignu R.S.Krajinu…

Comments are closed.