dr Rudolf Henzel Stoltenbergu: Vi prezirete zdrav ljudski razum!

Dr Rudolf Henzel je Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu, napisao otvoreno pismo povodom izjave o NATO agresiji 1999. godine, pred studentima Beogradskog univerziteta 7. oktobra 2018. godine. Pismo prenosimo u celosti:

#NATO, #agresija #bombardvoanje1999 #Zločin #Zločinac #Krvnik
Lice licemerja agresora: Jan Stoltenberg

Obično nemam niti najmanju želju da se obratim jednom generalnom sekretaru NATO, ali danas to moram da učinim. Povod: Prema pisanju Sputnjik Nemačka, od 7. oktobra i RT Dojč od 8. oktobra, a povodom susreta sa studentima Beogradskog univerziteta, 7. oktobra 2018. godine, izjasnili ste se o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. na sledeći način:

„Mi smo to učinili radi zaštite civilnog stanovništva i sprečavanja daljih akcija Miloševićevog režima“ (citirano na osnovu ‘Izvestija’).

Dozvolite mi da Vam, kao nemački građanin i naučnik, koji se već gotovo dve decenije ozbiljno bavi političkim dešavanjima na Balkanu, saopštim sledeće:

Najoštrije osuđujem protivpravni čin agresije SAD/NATO protiv bivše Jugoslavije (sa kodnim imenom „Milosrdni anđeo“) i znam da su se u tom ratu koristile tone i tone visokotoksičnog i radioaktivnog uranijumskog oružja („prljave bombe“).

Upotrebom uranijumske municije učinjen je svestan i hotimičan genocid (eng. „crime of crimes“).

Zbog toga sam užasnut Vašom glupavom i ciničnom izjavom, ogorčen i istovremeno posramljen, da jedan evropski intelektualac srpskom narodu ovako nešto nameće.

Gospodine, ovom izjavom vređate srpski narod i ismevate njegove žrtve! Još više – vi prezirete zdrav ljudski razum, jer svako ko želi da sazna nešto više o uranijumskoj kontaminaciji delova bivše Jugoslavije, može to lako učiniti.

Pre gotovo godinu dana se na sličan odvratan i sraman način izjasnila nemačka nobelovka, gospođa Herta Miler, u govoru na forumu Beogradskog sajma knjiga, ismevajući srpske žrtve. Ona je rekla: „Srbija je sebi nanela zlo i građani moraju da žive sa tom istinom, da su sami izazvali patnju“ (vidi NRhZ od 01. novembra 2017. godine).

Dr Rudolf Henzel Lindau

U Srbiji su agresivna kancerogena obolenja kod mladih i starih, izazvana upotrebom uranijumske municije, u međuvremenu dostigla razmere epidemije. Patnja tih ljudi čuje se do samog Neba. Prema informacijama srpskog Ministarstva zdravlja, godišnje od raka oboli oko 33.000 ljudi. To znači: svaki dan najmanje jedno dete. Čitava zemlja je zagađena. Zbog oštećenja genetskog materijala (DNK) generacije i generacije dece će se rađati sa deformitetima. U dva članka „Rat koji ne prestaje“ i „Lenost srca“ (u Neue Rheinische Zeitung (NRhZ); u Srbiji u Pečatu i Informeru) sam sumirao glavne činjenice o državnom terorizmu, tom zločinu protiv čovečnosti.

Bombardovanje srpskih kuća, bolnica, škola i vrtića, ministarstava, fabrika, dalekovoda, radio i TV stanica, rafinerija, mostova na Dunavu, kolona izbeglica i tako dalje i tako dalje, trajalo je 78 dana. Ubijen je 1.031 vojnik, 5.173 vojnika i policajca su ranjeni, 2.500 civila je ubijeno – od toga 78 dece i preko 6.000 civila je ranjeno. Srbija se do danas nije od toga oporavila. To su „zločini u ratu“ i to je „genocid u miru“ (Jovanović V. i drugi).

Gospodine, možete li mi objasniti na koji način su ovi zločini doprineli „zaštiti civilnog stanovništva“ Srbije? Bojim se i zabrinut sam kada pomislim koje će sledeće civilno stanovništvo SAD – predvodnica agresivnog NATO saveza bombardovati zarad zaštite svoje „demokratije, slobode, slobodnog tržišta i vladavine prava“. Srećan sam što sam pročitao rezultate ankete urađene prošlog marta, po kojoj je 85% Srba protiv članstva svoje zemlje u NATO savezu.

Dr Rudolf Henzel Lindau, diplomirani psiholog

Izvor:KMNovine