Doček američkih trupa u Njemačkoj: Idite kući!

Hiljade američkih i njemačkih trupa, tenkovi i vojna oprema poslati su u Poljsku i države koje se graniče sa Rusijom, od Estonije do Bugarske, kako bi navodno obezbijedili „odbranu od ruske agresije“. Međutim, brodovi koji su dovezli prve trupe vojnika dočekani su u njemačkim lukama sa porukom nedobrodošlice: „Vojsko, idi kući!“. Protestanti su na ulicama Bremenhavena tražili da Alijansa prekine zveckanjem oružjem.

Novinar Dejvid Svonson, kazao je za RT (Russia Today) da žali što u SAD ne postoje jači protesti kakvi se viđaju po Njemačkoj.

Upitan da prokomentariše optužbu SAD-a kako Rusija širi lažne vijesti, Svonson je kazao da se neprijateljstvo sa Rusijom namjerno potpiruje radi profita:

„SAD, članovi ministarstva tzv. odbrane u Vašingtonu skoro pa otvoreno govore o profitu kao glavnom motivu zbog kojeg se potpiruje neprijateljstvo sa Rusijom. Što se tiče slanja hiljada trupa – američkih i njemačkih, u Poljsku i države koje se graniče sa Rusijom, sa sve tenkovima i opremom – ako niste u stanju da se pretvarate da ruska agresija zaista postoji, ne možete nastaviti sa ovim.

Sva NATO agresija mora biti defanzivna – ako Rusija tvrdi drugačije, onda Rusija širi lažne vijesti,“ kazao je ironično Svonson

Dok NATO pritiska, u Njemačkoj protesti protiv Alijanse i rata

anti-nato

Svonson je naglasio da je upravo NATO onaj koji je agresivan. On je kazao da Vašington u zadnje dvije nedjelje čini sve da stvori nepopravljivo neprijateljstvo između zapada i Rusije koje ni Donald Tramp niti bilo ko drugi neće moći da riješi, i to čine čak i pod rizikom otvorenog nasilja a ne samo hladnoratovskog neprijateljstva.

On je za RT kazao da ne može sa sigurnošću da procijeni koliko je izvjesna eskalacija sukoba između NATO-a i Rusije, ali da će ona u sebi zasigurno ubrajati propagandu o navodnim ruskim zločinima u američkim medijima.

„To uključuje i proširenje NATO-a i pritisak na njene članice da se pridruže eskalaciji sukoba dok istovremeno u Njemačkoj imate ozbiljne proteste onih koji žele mir i koji su protiv toga da američke i njemačke trupe budu poslate na istok.

Nema nas dovoljno u SAD da slično protestujemo,“ napomenuo je Svonson.

IZVOR: IN4S