Dani kapetana Lešija u Bujanovcu, koncert na trgu

Ovakvi događaji su znaci da država Srbija ne postoji, Vučić je sahranio, jer ne reaguje na ovakve skandalozne terorističke manifestacije u našoj zemlji. Izgovor da ne raeguje je njegova tvrdnja da „ne želi da napravi veći problem sa njima“ i time pokazuje da on ne samo da nema snage da se razračuna sa šiptarskim terorizmom na Kosovu, već ni na jugu , niti u bilo kom delu Srbije.
 
 

BUJANOVAC

U domu kulture u Bujanovcu juče je počela manifestacija “Dani komandanta Lešija” , kojom Albanci obeležavaju 16 godina od pogibije jednog od komandanata bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB) Ridvana Ćazimija.

Lesi siptar

U okviru ovih dana, koji će trajati do 25.maja predviđeno je odigravanje fudbalske utakmice, odlazak do mesta Lešijeve pogibije, poseta muzeju posvećenog Lešiju, održavanje festivala folklora na kome će učestvovati kulturno umetnička društva iz Albanije, Kosova , Preševa i Bujanovca na gradskom trgu i polaganje venaca na grob Ridvana Ćazimija u Velikom Trnovcu.

Program se završava svečanom akademijom koja će biti održana u Domu kulture u Bujanovcu.

Inače, Ćazimi je poginuo 24. maja 2001. Godine u sukobima između OVPMB i državnih snaga bezbednosti koji je počeo krajem 2000-e godine a završio se sredinom naredne godine uz posredovanje NATO i međunarodne zajednice.

foto:Jose Luise Hidalgo

Izvor: Jugpres, SRBI NA OKUP