CRNOGORSKA NACIJA JE ROĐENA U JAJCU

Prisustvujemo sceni brutalne asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori na početku dvadest prvog vijeka, započete polovinom dvadestog vijeka.

Do okupacije Crne Gore u II Svjetskog ratu, crnogorska nacija se nije pominjala u javnosti, osim u projektima Zapadnih sila, koje su odavno zacrtale nestanak srpskog naroda sa mape svijeta. Srpski narod se žilavo odupirao brisanju sopstvenog nacionalnog identiteta, sve do pojave Komunističke partije Jugoslavije (KPJ), čiji su zločini napravili nesagledive posledice nad srpskim narodom u Crnoj Gori.

“Pasje groblje” u Kolašinu je 1942. god. progutalo pet stotina nevinih Srba, najviše staraca i žena, a bilo je i biranih momaka koji nijesu bili ideološki otrovani. Na isti način su ubijani Vasojevići kao “veliki Srbi”, kako ih je partija proglasila. U Danilovgradu je ubijeno dvadeset biranih Srba i dvadeset pasa, pa su zajedno sahranjivali pse i ljude.

To groblje su nazvali pasje groblje.

Komunisti su ubili dvesta četrdeset sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori za vrijeme II Svjetskog rata.

Ove pogrome je vodio Milovan Đilas, koji je naredbe potpisivao svojom rukom, kao što je u Jajcu, na Kongresu KPJ zacrtao proglašenje crnogorske nacije. Da bi se pred kraj svoga života pokajao i postao Srbin.

Završetak rata nije donio mir Srbima u Crnoj Gori. Zločin KPJ-ota prema onima koji su se izjašnjavali kao Srbi nastavljen je golootočkim mučenjima i ubijanjima. Koristili su ljubav srpskog naroda prema Rusiji i ruskom narodu, da proglase neprijateljskim djelovanje, kao i danas i na osnovu toga su ih progonili i ubijali, sve dok se ne odreknu sebe.

To odricanje se desilo, odmah nakon golootočkih zločina, kada je tadašnji predsjednik Crne Gore Blažo Jovanović poslao naredbu svim opštinama i mjesnim zajednicama, da se od tog datuma svi građani Crne Gore moraju izjašnjavati nacionalno Crnogorci.

Do tog datuma, svi građani Crne Gore su se izjašnjavali nacionalno: Srbi muhamedanske vjere, Srbi rimokatoličke vjere i Srbi pravoslavne vjere.

Od Blažove naredbe, građani Crne Gore se izjašnjavaju: Crnogorci muhamedanske vjere, Crnogorci rimokatoličke vjere i Srbi bez vjere.

Dakle, svi pogromi i ubijanja u toku rata i nakon II Svjetskog rata nad srpskim narodom u Crnoj Gori učinili su projekat uspješnim. To je bio politički projekat rasrbljavanja i asimilacije Srba, kome pripada i Milo Đukanović. Mila su očigledno povili umjesto pelene u ideološku crvenu maramu, pa je u toj boji odrastao i gradio svoju političku karijeru.

Često ga hvata zaborav o onome što je radio u mladosti, pa ću iskoristiti priliku da ga podsjetim:

Devedesetih godina, na početku novog građanskog rata koji su nametnuli njegovi nalogodavci, izjavio je: “Došlo je  vrijeme da se konačno osvetimo ustašama za sva zla koja su uradili srpskom narodu u prošlosti”, slikajući se u šarenom džemperu sa vojnicima JNA na Čepokućama.

Vjerovatno je u tom momentu proradio gen jednog od njegovih predaka Blaža Đukanovića koji je bio po činu đeneral i prvi četnički komandant u Crnoj Gori.

Ta zamjena teza gospodina Đukanovića, o političkom procesu prije dvadeset godina, kada je, kako on kaže, dio Crnogoraca prešli u Srbe, je neistinita. To je bio period, kada su oni koji su nagonjeni politikom kojoj je on pripadao i pripada svim svojim bićem, odlučili da budu ono što su njihovi preci bili od kako znaju da postoje. U strahu, da se taj trend nastavi i svi građani Crne Gore postanu ono što su bili njihovi čukundjedovi, to jest Srbi, ubrzan je projekat asimilacije, progona i ponižavanja Srba u Crnoj Gori. Taj projekat treba do kraja da sprovede upravo Milo Đukanović sa svojim lažnim “istoričarima”, “lingvistima”, poslušnicima, za šaku Judinih srebrnjaka.

Ovo je vrijeme laži i prevara. Vrijeme sodomije. U pamet se, braćo Crnogorci. Osjećajte se kako želite, ali ne ostavljajte potomstvu prokletstvo i mrlju na imenu pred Bogom. Bog je veliki, svemoćan i svevremen. Svi smo mi prolazni. Ko ima obraza stidjeće se, ako je učinio nečasno djelo. To su znali naši preci, zato nam je ime trajalo vjekovima. Ubijeđen sam, da će nam se ime ljudsko zatrijeti ako potraje projekat Milove politike.

Narodni pokret “Srpska vertikala”

Predsednik Željko Čurović