Crna Gora i lažna država Kosovo se spore oko srpske teritorije!

Crna Gora je nažalost priznala Kosovo kao nezavisnu državu i sada se spore oko dela teritorije koji ne pripada ni jednima ni drugima, već Republici Srbiji.
To je za Sputnjik rekao predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun.

Kosovska vlada povukla je iz skupštinske procedure predlog sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom pošto sednici nisu prisustvovali poslanici Srpske liste. Oni su dan ranije i najavili da iz bezbednosnih razloga neće biti u sali.

Za to vreme demonstranti okupljeni kod zgrade parlamenta, bučno su i uz skandiranja i uzvike: „Pobeda“, propratili vest da je sa dnevnog reda povučen predlog sporazuma o demarkaciji, a incidenata nije bilo.

„Bezbednost je uvek ugrožena onima koji pripadaju zajednici koja nije albanska, prevashodno se tu radi o srpskom narodu. Bes demonstranata na takvim protestima može biti uperen prema nealbancima, odnosno prema Srbima, i jednostavno uvek postoji rizik da takva vrsta protesta pređe u nešto što su nasilne akcije i da se tu ugrozi bezbednost svima“, kaže Drecun sa Sputnjik.

On ukazuje na drugu stvar, a to je da se ista taktika primenjuje kada je Zajednica srpskih opština u pitanju.

„To je providna taktika, koja nažalost donosi rezultat u korist Albanaca“, kaže Drecun i naglašava da Albanci i dalje preteći nasiljem i protestima nastoje da izvrše snažan pritisak na deo međunarodne zajednice, posebno na Brisel, eventualno na Vašington, da se udovolji njihovim zahtevima.

Drecun smatra da je crnogorski predsednik Milo Đukanović uradio sve sto je mogao protiv interesa države Srbije i srpskog naroda, uključujući najveći udarac kada je priznao Kosovo kao državu.

On smatra da Đukanović sada mora da se nosi sa posledicama. Komentarišući odlazak „predsednika Kosova“ Hašima Tačija na Jarinje, Drecun kaže da bi on trebalo da se nađe na optužnici Specijalnog suda za ratne zločine koje je počinila OVK. Prve optužnice mogu se očekivati krajem meseca i to će ponovo biti povod za proteste na Kosovu i destabilizaciju regiona, zaključuje Drecun.

Izvor: Sputnik/magacinportal.org