Čovek ako ne opstane duhom nije čovek – a Vučić nam kaže da menjamo svest (VIDEO)

Čovek ako ne opstane duhom, sopstvom, on više nije čovek. A ovde nam ovaj vrhovnik govori da treba da menjamo našu svest, kazao je pisac Momčilo Selić povodom nedavne izjave Aleksandra Vučića, prenosi „Pravda“

Selić je komentarisao i neke od izjava, kako je naveo tzv. srpske intelektualne elite o Vučićevom unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

„Ja samo znam da u SANU ima par ljudi koji su u problemu zato što se suprostavljaju tom idotizmu koje gura tip kao što je predsednik SANU Vladimir Kostić, a koji je po struci lekar. On govori u svoje ime, a trebalo bi da pretstavlja akademiju, jer ko pretstavlja akademiju trebalo bi da predstavlja narod. On se, kaže, povodom tzv. unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji brine za moju decu – a ja mu poručujem – Neka hvala, Kostiću!,“ kazao je on.

Nedavnu izjavu pisca i akademika Dušana Kovačevića da „Srbija nema dece za novi rat“ Selić smatra neosnovanom.

„Šta mu je to trebalo“? Sve što je mogao dobio je, šta može da izgubi? Jer ako vidi Vučića, Vulina i Zoranu Mihajlović i Brnabićku, ako on njih vidi kao osobe sa kojim bi seo za sto i popio po rakiju sa njima, onda ja mislim da taj čovek ima ozbiljan duševni problem, da ne kažemo duhovni“.

Pisac je prokomentarisao i izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji smatra da Srbi treba da mijenjaju svoju svijest.

„Čovek ako ne opstane duhom, sopstvom, on više nije čovek. A ovde nam ovaj vrhovnik govori da treba da menjamo našu svest. Pod uslovom da je mnogo pametniji nego što je, i da je natčovek, on to ne bi smeo da kaže, jer svest se ne menja ni keru. Ako si uzeo kera, Nemačkog ovčara, nećeš ti od njega praviti rot fajlera, pudlicu ili terijera. On je nemački ovčar. Ako ti to menjaš – ti si kreten. A ovde to imamo sa najvišeg mesta u državi da hoće da menjaju svest narodu, od čoveka koji nije izabran nego postavljen,“ rekao je Selić.