Zapadni „ambasador“: cilj ZSO rasformiranje “paralelnih“ struktura Srbije na Kosovu

„Ambasador“ Velike Britanije na „Kosovu“: Sporazum o ZSO ima za cilj rasformiranje paralelnih struktura Srbije na „Kosovu“, te taj sporazum nije u korist Srbije.

 

Komentar redakcije SRBskog FBReportera:

Sada je jasno otkud se Marko Đurić odjednom naprasno zabrinuo zbog „lošeg funkcionisanja “ srpskih institucija na KiM koje on još naziva i PARALELNIM! (a to su jedine legalne institucije na KiM!) i otkud je to Vlada Srbije hrabro rešila da se „uhvati u koštac“ sa ovim problemom. (Vlada Srbije spremila „svilen gajtan“ za preostale srpske institucije na KiM!)

Glavni cilj Vlade Srbije je da se osnivanjem ZSO ugasi država Srbija na Kosovu i Metohiji!

Avaj! U srpskim sredinama na KiM otpor osnivanju ZSO gotovo da ne postoji! Dovođenjem svojih korumpiranih podanika na čelna mesta, Vlada Srbije je obesmislila svaki otpor Srba na KiM! Da zlo bude veće, veliki deo naroda je podlegao uticaju glavnih medija i usled svakodnevnog ispiranja mozga smatra da će mu ZSO doneti neki boljitak!
Paradoksalno, ali istinito – Srbima na Kosovu i Metohiji je izgleda ostao Aljbin Kurti kao jedina nada!!! (S obzirom da se jedino pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija protivi osnivanju ZSO).

Napomena redakcije SRBskog FBReportera: navodnicima su obeležene: kvazidržava, sve paralelne i kvazi institucije, kao i strane institucije i zvanja priznata od istih, koje postoje na otetoj i okupiranoj teritoriji Srbije – Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija.
zso

***

„Ambasador“ Velike Britanije na „Kosovu“ Rori O’Konel ocenio je večeras da je situacija na „Kosovu“ izuzetno opasna zbog nasilja u politici.

„Ambasador“ je za Radio-televiziju Kosova izjavio da je demokratsko pravo da se opozicija suprostavi međunarodnim sporazumima i da treba da postoje različiti stavovi.
„Međutim, za mene se to ne može tražiti nasiljem. Nepihvatljivo je da se kaže ili će biti prihvaćem moj zahtev ili ću koristiti nasilje dok se moj zahtev ne prihvati“, rekao je O’Konel.

„Ambasador“ je rekao da nije ništa neobično da opozicija traži da formira vladu, jer se to događa u svakoj zemlji. Međutim, postoji opasnost pošto „Kosovo“ nije stara demokratija i ima demokratsku kulturu koja se tek izgrađuje.

„Ali, za mene upotreba nasilja za političke ciljeve stvara mnogo više problema nego što ih rešava. Ja sam optimista da će izabrani predstavnici naroda preduzeti odgovornost da izađu iz ovakve situacije. Izuzetno je značajno da Kosovo preuzme odgovornost“, rekao je britanski „ambasador“.

Prema njemu, vlada je dužna da učini sve što je moguće da građanima objasni suštinu sporazuma o Asocijaciji/Zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

O’Konel je dodao da je sporazum o ZSO imao za cilj rasformiranje paralelnih struktura Srbije na „Kosovu“, te taj sporazum nije u korist Srbije.

IZVOR: kmnovine.com , FB reporter