BRANE SEBE OD SEBE, A TO JE SIZIFOV POSAO!

Kad su podizani srpski manastiri i crkve na KIM svi smo bilo jedno, svi smo bili isto! Zvali su nas Srbi pravoslavne vere. Drugih nije ni bilo na KIM.
Pojavom Turaka, pojavila su se i albanska plemena, kao udarna pesnica turskih osvajača na srpske teritorije i srpski narod.
I u tom petvekovnom ropstvu, pod otomanskom imperijom, Srbi su činili dvotrećinsku većinu na KIM.
Oslobađajući se turskog ropstva, oslobodili smo i svoje sabornice i svoju kolijevku na KIM, gde smo duhom rođeni i prepoznati kao Hristonosci.
Kao takve pravoverne, progonili su nas i podizali na selidbu iz nacionalne kolevke i Turci i Germani kroz vekove. Danas svi zajedno udruženi i kivni što smo opstali, utrkuju se, ko će više zla naneti srpskom narodu, ko će više pobiti ili živih zakopati u bezdane jame, koje su namenjene samo Srbima.
Sve smo to pregoreli, prebrodili, vaskrsli kao feniks, nismo klonuli duhom, s verom u Boga opstajemo na vetrometini zlih i opakih. Mogli smo opstati, sve do momenta, kad smo počeli sami sebe gurati u bezdan EU mraka, odakle više nema vaskrsa sem smrti i nepovrata.
U novijoj istoriji i ono malo oslonca u rezoluciji 1244, kojom je garantovano KIM u okviru granica Srbije, Ustavom regulisano, pogazili su vlastodršci iz Beograda.
Prvo, politički tandem Tadić – Jeremić, pitanje KIM povlače iz UN, gde smo imali zaštitu dve prijateljske zemlje, Rusije i Kine u EU, gde nemamo prijatelja niti zaštitnika.
Politički tandem, Vučić – Dačić, koji su potpisali Briselski Sporazum, kojim uspostavljaju carinu na administrativnoj granici pokrajine KIM, priznaju Ustav i zakone takozvane države Kosovo, njihovu policiju, sudstvo, obaveza ovim Sporazumom da jedni drugima neće smetati na putu ka EU… je direktno kršenje Ustava Srbije.
Očigledno je u Srbiji Ustavni Sud i konpletno sudstvo u rukama partijskog aparata, pa ispada po onoj narodnoj: “Kadija te tuži, kadija ti sudi”.
Da nije tako Ustavni Sud bi reagovao po ovom krucijalnom pitanju za državu Srbiju i srpski narod.
Činjenica je da Srbija ima 58, 79 procenata zemljišta teritorije KIM, od čega značajan deo predstavlja imovina SPC, zatim državna i privatna imovina.
Postavlja se pitanje: ko je taj, koji sme i može, da svojim potpisom otuđi crkvenu, državnu ili privatnu svojinu.
Imaju pravo, da se odreknu sopstvene očevine i dedovine, ali, nemaju pravo da budu darežljivi sa tuđom imovinom!
Briselski Sporazum predstavlja izdvajanje KIM iz ustavnog poretka R.Srbije.
Ustav Srbije predviđa dve pokrajine KIM i Vojvodinu u sastavu Srbije.
Odricanjem od KIM nije pogažen samo Ustav Srbije, već i ono što su naši preci činili od postanja. Pogazili su kolevku i grobove srpskih predaka.
Briselskim sporazumom su prisilili državljane Srbije da prihvate državljanstvo neprijateljske takozvane države Kosovo.
Pravdanje predsednika R.Srbije gospodina Vučića da Srbi, ako misle da opstanu na KIM, moraju prihvatiti Haradinaja, ne opravdava od odgovornosti postupke njegovih predhodnika niti njega, prema državi Srbiji niti prema Srbima na KIM.
Sve ovo što se dešava sa Srbima na KIM, uvukla ih je zvanična antipatriotska, antinacionalna i antidržavna politika iz Beograda u dogovoru sa zapadnim silama.
Nisu Srbi sa KIM povlačili pitanje o sopstvenoj sudbini i sudbini KIM iz UN-a, niti su potpisivali Briselski sporazum. To je radila takozvana politička elita iz Beograda, iz svile i kadife, samo da se ne dira njihov konfor i ino računi.
Srbima na KIM je sve jedno ko je premijer takozvane države Kosovo i sa kim moraju da sarađuju. Da li je to Tači, Kurti, Pacoli…svi su oni jednoimeni Haradinaj. To naklapanje, šta bi bilo da je Kurti je veoma neozbiljno skretanje pažnje sa ozbiljnih posledica koje slede od neozbiljne vlasti iz Beograda.
Retorika Haradinaja i Vučića pomaže jedan drugog u spinovanju javnog mnjenja i održivosti na vlasti.
Vlastodršci R.Srbije su uvukli Srbe sa KIM u poniznost i bezizlaznu sitiaciju borbe za goli život, tako da nemamo srca niti prava da njih okrivljujemo. Krivi su spineri iz Beograda za sve loše što se dešava Srbima na KIM. Jer su uvukli čitavu naciju u ropstvo.
Srbija je okupirana zemlja na čijem čelu je vazalna vlast koja sprovodi odluke okupatora.
Pokret “Srpska vertikala” poziva Srbe na dostojanstvenu borbu za slobodu! Sloboda je jedino vrednija od života! Sve ostalo je prolazno.
Pozivamo narod Srbije na dijalog o KIM. Samo narod može dati zadnju reč o sudbini i statusu svoje zemlje i svoje teritorije!
Srbija po vertikali, kroz vene, kroz gene!
Kosovo je Srbija!!!
Predsednik Pokreta “Srpska vertikala”
Željko Čurović