Bedni pokušaj Svetislava Ivanovića da se opravda zbog podrške oružanim snagama separatista sa KiM

Svetislav Ivanović, saradnik Aleksandra Vučića koji je prisustvovao zakletvi Srba tzv ”Kosovskim bezbednosnim snagama”, uz uvrede našeg portala je bezuspešno pokušao da opravda svoje prisustvo toj manifestaciji.

 

Svetislav Ivanović od ranije u odličnim odnosima sa pripadnicima separatističkih oružanih jedinica

Odmah nakon objavljivanja video snimka na kome Svetislav Ivanović u izrazito srdačnom raspoloženju i prijemu na koje je naišao kod šiptarskih separatista tokom manifestacije polaganja zakletve oružanim snagama Kosova, poznatijim kao KSB, KM Novine su o tome izvestile na otvoren, neposredan i direktan način u želji da spreče da srpska javnost bude prevarena a izdaja Kosova i Metohije prikazana kao stvar koju su počinili isključivo Srbi sa KiM dok iza nje stoje oni koji su zapravo izdaju i potpisali u Briselu – predstavnici srpske vlasti na čijem se čelu nalazi Aleksandar Vučić.

Tačno je da su zakletvu monstrum tvorevini “republici Kosovo” položili mladići srpske nacionalnosti ali to su mladi ljude koje je u najvećem broju upravo Svetislav Ivanović sa svojim bratom Sretenom naterao da pristupe ovoj oružanoj formaciji nastaloj iz nekadašnje terorističke UĆK. Ne smeta im ni to što je Hašim Tači, nekadašnji komandant UĆK terorista, a danas “komandant oružanih snaga Kosova” čestitao polaganje zakletve. Upravo tom događaju, ozaren posebnom radošću i u naročitom raspoloženju i dobroj volji šiptarskih separatista, prisustvovao je i Svetislav Ivanović. Video “Glasa Amerike” n albanskom jeziku, koji smo već prikazali našim posetiocima, možete opet pogledati:

Në Kosovë, 61 rekrutë të pakicave kombëtare, iu bashkuan radhëve të Forcës së Sigurisë.

Posted by VOA – Zëri i Amerikës on petak 7. jul 2017.

https://www.facebook.com/zeriamerikes/videos/10155413284304536/

On se ne libi da na najgnusniji način govori o KM Novinama kao “onima koji tradicionalno rade na razbijanju političkog jedinstva srpskog naroda na KiM”. Ivanović ipak nije imenovao naš portal jer i on zna da naša redakcija od kada postoji radi na razotkrivanju izdaje Kosova i Metohije i prikazivanju zločinaca i šiptarskih separatista na pravi način, te da bi tako široj javnosti odmah postalo jasno da se radi o još jednoj njegovoj podmetačini i bednom pokušaju pravdanja zbog učešća u zločinačkoj manifestaciji oružanih snaga šiptarskih separatista.
 
Bez imalo stida, a kako prenosi RTV Puls iz Šilova, Ivanović kaže da ne podržava formiranje tzv “vojske Kosova” i poziva se na Rezoluciju 1244 kojom takva formacija nije predviđena. Ako to zna onda bi Ivanović morao da zna i da opštine po sistemu tzv “republike Kosovo” nisu predviđene tom Rezolucijom a on se ipak nalazi na čelu jedne od njih. Ivanović bi morao da zna i da po toj Rezoluciji nisu predviđeni ni tzv “privremeni organi Republike Srbije” umesto ugašenih srpskih opština pa je opet i na čelu jednog od njih! Kako mu to ne smeta?!

Ivanović na zakletvi.

 
Ivanović pokušava da ubedi javnost da ne veruje svojim očima već onome što on kaže. A da nije moguće slagati suprotno od onoga što se na video snimku može lepo videti, dokaz je i deo njegove izjave gde navodi da “u interesu srpskog naroda ne možemo da ignorišemo postojanje KSB”?! 

Koji to interes srpski narod ima od postojanja zločinačke oružane formacije koja je u svom prvobitnom obliku kao UĆK počinila strašne zločine nad tim istim srpskim narodom? Zašto Ivanović to ne objasni?

Da li je interes srpskog naroda njegovo rukovanje sa šiptarski oficirima ili prijem jednog paketa humanitarne pomoći kraj koga se fotografiše sa pripadnicima ove formacije i tako im napravi reklamu od neprocenjive vrednosti? U čemu on vidi interes srpskog naroda i kako posle toga objašnjava izjavu da “neće podržati formiranje vojske Kosova” a razvija već godinama punu saradnju sa onima koji to faktički jesu? Ili misli da je samo on sa svojim saradnicima srpski narod i da su njegovi lični materijalni interesi zapravo “interesi srpskog naroda”? Biće da je tako jer jedini interes srpski narod bi imao u gašenju te paravojne formacije koja se na vernost u služenju zaklinje tzv “republici Kosovo”. I pored svega toga on navodi da u tome srpski narod ima interes?!

Ivanović je istakao da “njegov predsednik Aleksandar Vučić, bez obzira da li bio na vlasti ili u opoziciji, boriće se za to da KiM ostanu u sastavu Srbije”. Zašto onda Vučić pregovore u Briselu podiže na najviši – de fakto državnički nivo? Zašto ukida srpske institucije a priznaje sistem samoproglašene “republike Kosovo” za čije potrebe je osnovao “Srpsku listu” iz koje je i Ivanović “gradonačelnik” opštine po šiptarskom sistemu? Na kraju, zašto Vučić nije reagovao na njegovo tamošnje prisustvo i zašto ni jednom jedinom rečju nema zvanične osude polaganja zakletve šiptarskim oružanim snagama?

Međutim, najvažnije od svega, Svetislav Ivanović, “gradonačelnik” šiptarske opštine Novo Brdo, predsednik privremenog organa Novo Brdo po sistemu Republike Srbije i poverenik Srpske napredne stranke za tu opštinu – nije objasnio zbog čega je prisustvovao zakletvi Kosovskih bezbednosnih snaga u Uroševcu i zbog čega se osećao onako radosno i zadovoljno? 

 

Izvor: KMNovine