A pobednik Bregzita je – Vladimir Putin

London – Velika Britanija odlučila je da napusti Evropsku uniju, a ovakvi rezultati referenduma najviše pogoduju jednom čoveku, od koga strepe Evropa i Amerika. Pogađate, reč je o Vladimiru Putinu.
Naime, bivši američki ambasador u Rusiji Majkl Mekfol mišljenja je da su rezultati referenduma za izlazak Velike Britanije iz EU „velika pobeda“ spoljne politike predsednika Rusije.
„Danas je ostvarena velika pobeda za Putinove spoljnopolitičke ciljeve. Odajte mu priznanje“, napisao je na svom Tviter nalogu bivši ambasador SAD u Moskvi.
Mekflor smatra da novonastala situacija u Evropi najviše služi Putinovim političkim ciljevima. Kako je istakao, ruski predsednik nije isprovocirao rezultate referenduma, ali je zbog njih na dobitku.
Rezultati Bregzita uzdrmali su globalno vođstvo Amerike, kao jednog od najbližih partnera Velike Britanije.
„Mi smo danas postali slabiji, jer je naš saveznik oslabio „, zaključio je on.
A da će najviše koristi od Bregzita imati rsuki predsednik, smatra i britanski ministar spoljnih poslova, Filip Hamond. Naime, on je rekao da će Vladimir Putin ovog jutra „osetiti manji pritisak“, posle vesti da je Britanija glasala za izlazak iz EU.
Hamond je rekao da smtra da će Putin dobiti malo više nade za ukidanje sankcija Evropske unije protiv Rusije, preneo je BBC.

IZVOR: Vesti/vaseljenska.com

Foto: Rojters